Programok, kultúra

KULTURÁLIS HÍREK

A Fővárosi Közgyűlés 2018-i döntése értelmében a Clark Ádám tér, a Lánchíd utca és a Friedrich Born rakpart által határolt terület a mai naptól a Jeruzsálem park nevet viseli. Budapest jelképe, a Lánchíd közelsége szimbolikus jelentőségű, a hely fontosságáról tanúskodik. A baráti közeledés gesztusa az is, hogy a magyar főváros vezetése éppen Izrael fennállásának 70. évfordulóján határozta el, hogy közteret nevez el a zsidó állam ősi fővárosáról.
A fődíjas és a közönség kedvence az elismerés mellett egymillió forintot kap a fővárostól, illetve mind a 13 döntőbe jutó közös albumon kap lehetőséget arra, hogy minél szélesebb körben legyen ismert a szerzeményük.
Már várják a szavazatokat Budapest dalára; a projekt keretében 13 szerzeményre lehet voksolni április 25-én éjfélig. Budapest dalát április 26-án hirdetik ki a Thália Színházban.
Az olasz reneszánsz egyik legnagyobb mestere, Michelangelo, valamint Leonardo, Raffaello és más kortársaik több mint 80 rajzát felvonultató kiállítás nyílt A test diadala. Michelangelo és a 16. századi itáliai rajzművészet címmel pénteken a Szépművészeti Múzeumban, a Budapesti Tavaszi Fesztivál nyitóeseményeként.
A Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő 11 színház a jegybevételtől függően összesen 3,5 milliárd forintot kap, ez jóval több a tavalyi támogatásnál.

SZÍNHÁZAK

FESZTIVÁLOK

SZÓRAKOZÁS

CSALÁDI PROGRAMOK

CSAPI

1117 Budapest, Kőrösy József u. 7-9., levelezési cím: 1518 Budapest, Pf. 186. E-mail: csapi.ig@csapi.hu Telefon: +36 1 273-3100
Csarnok- és Piac Igazgatóság
A38