Fotóművészeket díjaztak a Magyar Építőművészek Szövetsége fotópályázatán

Csaknem ötven hivatásos és amatőr fotós kapott elismerést a Megújult műemlékek friss szemmel című építészeti fotópályázat záróeseményén. A pályázatra az átépített Kossuth tér, a megújuló Várkert Bazár, a felújított Ludovika, a megújult Pesti Vigadó és a Zeneakadémia épületéről készített fotókkal lehetett nevezni. A díjátadót beszédet mondott Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes.

 

- Egy műemlék felújítása - a gondolattól a tettig, a döntéstől a megvalósulásig - sok lépésből áll, és a használatbavétellel sem fejeződik be. Nagyon fontos, hogy a műemléki rekonstrukciók és a közterületek megújítása során a jelenlegihez hasonló fotópályázatok szülessenek, mert a részvétel aktív tevékenységet követel a fotográfustól, nézőtől és bírálótól, ugyanakkor rákényszerít a változások értékelésére, megjelenítésére – mondta Szeneczey Balázs. A kormány és a Fővárosi Önkormányzat közös munkáját, sikeres együttműködését a fotók hűen tükrözik vissza, az alkotók a nagy építész és fotográfus elődök, valamint a helyreállításban résztvevő több ezer szakember előtt is tisztelegnek – hangsúlyozta a városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes.

A fotópályázatot, amelynek fővédnöke dr. Fürjes Balázs kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos volt, a 2014-es Ybl bicentenáriumi év alkalmából írta ki a Magyar Építőművészek Szövetsége. A győztes műveket a kortárs szakma által elismert fotóművészek és épületfotósok részvételével működő bírálóbizottság választotta ki. A pályázaton összesen negyvenhat fotós kapott elismerést, az öt kategória első, második és harmadik díjának összértéke hárommillió forint.

A Megújult műemlékek friss szemmel képei ITT megtekinthetők.

Hírek

RSS megtekintés