Forgalomkorlátozások a Ferenciek terén

2012. november végén az V. kerületi önkormányzat beruházásában, a BKK közreműködésével megkezdődött a Belváros új Főutcájának kiépítése - II. ütem – Ferenciek tere és környéke rehabilitációja projekt, amely két részből, a Március 15. tér és a Ferenciek tere átépítéséből áll. A munkák előrehaladtával 2013. január 7-étől, hétfőtől áthelyezik a Ferenciek terei buszmegállókat.
 
2013. január 7-én, hétfőn reggel 9 órától Buda felé a Kossuth Lajos utcai közúti aluljáró melletti buszfolyosó, valamint a metró aluljáróból az ide vezető (Petőfi Sándor utca irányú) lépcső lezárásra kerül, így a Kossuth Lajos utca északi oldalán csak a Városház utca felé eső lépcső lesz használható.
A meglévő gyalogosjárda szűkössége miatt az eredeti, Ferenciek tere M elnevezésű megállóhely helyett két ideiglenes megállóhely kerül kialakításra az alábbiak szerint:
•         a 7-es, 7E jelzésű, 173-as, 173E és 233E jelzésű, valamint a 907-es, 908-as, 956-os, 973-as, 990-es jelzésű autóbuszok számára az eredeti megállóhelytől kb. 150 méterre, a Városház utca kereszteződése előtt ideiglenes megálló létesül;
•         az 5-ös, 8-as, 112-es, 178-as, 239-es jelzésű autóbuszok részére az eredeti megállóhelytől kb. 100 méterrel hátrább, a Városház utca kereszteződése után, a gyalogos aluljáró lépcsőjénél kerül kialakításra az ideiglenes megálló.
 
Az Astoria irányú Ferenciek tere M elnevezésű megállóhelyet – közmű és útépítési munkálatok miatt – kb. 50 méterrel hátrább helyezzük.
 
A gépkocsiforgalmat is érinti, hogy teljes szélességben lezárásra kerül a már korábban lezárt közúti aluljáró Erzsébet híd irányú felhajtó rámpája és a tér északi járdája közötti buszfolyosó, a jelenlegi Buda irányú autóbusz-megálló. A lezárt területre csak az építési forgalom hajthat be, a célforgalom az Astoria felől érkezve, az aluljáró felhajtóját balról megkerülve közelítheti meg a Kígyó utca végénél kijelölt rakodóhelyet.
 
Az életbe lépő ideiglenes forgalmi rend szerint a munkaterület mellett a közúti forgalom számára mindkét irányban megmarad 2-2 forgalmi sáv, azonban a buszsávok lezárása miatt a téren az autóbuszok is ezeket a sávokat használják majd, ezért a forgalom lassulására lehet számítani. Kérjük az autósokat, hogy segítsék a tömegközlekedési járművek közlekedését!
 
A Március 15. téren és a Ferenciek terén korábban bevezetett közúti forgalomkorlátozások továbbra is érvényben maradnak, amelynek részleteit honlapunkon alábbi linken megtalálják.
 
A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a munkavégzés idején a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom. Az utasainkat ért esetleges kellemetlenségek miatt ezúton is kérjük és köszönjük megértésüket és türelmüket.
 
Budapesti Közlekedési Központ