Fejlesztés a Városligeti Műjégpályán

Budapest Főváros Önkormányzata 2014. december 18-án szerződést kötött a Városligeti Műjégpálya hűtési rendszerének fejlesztése tárgyában. A beruházás a KMOP-3.1.1/E-2008-0004 azonosító számú „A Városliget kapuja (Városligeti Műjégpálya és épületegyüttes rekonstrukciója)” című projekthez kapcsolódóan, európai uniós támogatással valósul meg.
 
A fejlesztés célja, hogy a kapacitásbővítés eredményeként a 2015/16-os téli szezontól kezdődően a jég előállítását végző berendezések akár melegebb téli időjárási körülmények között is kiváló minőségű, sportolásra alkalmas jégfelületet legyenek képesek létrehozni. A korszerűsítés lehetővé teszi, hogy az elkövetkezendő téli szezonokban a Városligeti Műjégpálya megszakítások nélkül, folyamatosan működhessen.
 
Tekintettel a fejlesztés jellegére, a Csónakázó tó a munkák befejezéséig műszaki okokból kifolyólag nem kerül vízzel feltöltésre. Budapest Főváros Önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy a beruházás mielőbb véget érjen és a nyár beköszöntével a kilátogatók – akár csónakázás közben is - zavartalanul élvezhessék a Városligeti Műjégpálya csodálatos környezetét.
 
Főpolgármesteri Hivatal
Kommunikációs Igazgatóság