Emléktáblát avattak az 50 évvel ezelőtti budapesti Universiade bajnokainak tiszteletére

Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes és Kamuti Jenő vívó, orvos, sportvezető közösen leleplezi a Magyar Csapat kiemelkedő eredményének emléket állító táblát

Először avattak emléktáblát Magyarországon az Universiade egyetemi olimpiai játékok bajnokainak tiszteletére. Az eseményen beszédet mondott Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes.

„Az 1965-ös budapesti Universiade a kor kiemelkedő sporteseménye volt, amellyel a főváros két hétre a világ figyelmének középpontjába került. A versenyeken harminckét ország több mint 1700 sportolója vett részt, az összesített éremtáblázaton Magyarország 38 éremmel az első helyen végzett” - mondta Bagdy Gábor.

A pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes hangsúlyozta: a következő években Budapest újra nagyívű sportesemények befogadására készül, a következő megmérettetés a 2017-es vizes világbajnokság, amelyet a 2020-as labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzések követnek, és csúcspontja a sikeres pályázat esetén a 2024-es olimpiai rendezés lehet.

A Nyári Universiade az Olimpiai játékok után a világ egyik legnagyobb multisport eseménye, amelyet 15-20 sportágban 150-160 ország 10-12 ezer résztvevőjével rendeznek. Jelentőségét növeli, hogy egyre több sportágban része az olimpia, illetve sportági világbajnoki kvalifikációnak.

Hírek

RSS megtekintés