Első alkalommal rendezték meg a látássérült emberek segédeszköz-konferenciáját

Több mint háromszázféle segédeszközzel ismerkedhetett az a négyszáz látássérült, aki részt vett november 19-én a Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciáján (LESEK). Tarlós István főpolgármester 2 millió forinttal támogatta a konferenciát megrendező Vakok és Gyegénlátók Hermina Egyesületét a rendezvény megszervezésében.
 
- Az önkormányzati gyakorlatban is sokszor előfordul, hogy a látássérültek hozzánk fordulnak kérdéseikkel, hogy hol lehet a különféle segédeszközöket megvásárolni. Mivel a szórólapok nem adnak kellő támpontot, a látássérülteknek szükségük van olyan találkozókra, ahol a saját kezükkel tudják kipróbálni ezeket az eszközöket – hangsúlyozta Szentes Tamás, egészségügyi és szociális főpolgármester-helyettes a konferencia megnyitóján. Hangsúlyozta: követendő és példaértékű a konferencia felvállalt célja, hogy a forgalmazók egy helyen, egy időben tudjanak bemutatót tartani, ezzel is megkönnyítve, hogy a látássérült emberek megismerjék a mindennapi életükhöz nélkülözhetetlen kellékeket.
 
 
Ezek az eszközök nem csak gyógyászatban hasznosak, az élet minden területén könnyebbé teszik a látássérültek helyzetét - mondta Csák Attila, a Vakok és Gyegénlátók Hermina Egyesülete bizottsági elnöke. Hozzátette: a résztvevők a rendezvényen előadásokat hallgathattak, ötleteket cserélhettek a többi látássérülttel.
 
Tarlós István a főpolgármesteri keretből 2 millió forinttal támogatta a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesületét. A pályázattal az önkormányzat az egyesület több mint 1700 tagjának segít abban, hogy kedvező áron jussanak gyógyászati segédeszközökhöz.
 
Magyarországon a hivatalos adatok alapján több mint ötvenezer vak ember él, számuk évente több mint hatezerrel nő.

Hírek

RSS megtekintés