Elkezdődött a Budapesti Nyári Fesztivál

Snétberger Ferenc és barátai For my people (Népemnek) című margitszigeti nyitókoncertjével kezdetét vette péntek este a Budapesti Nyári Fesztivál.

Csomós Miklós oktatási és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes a koncert előtt úgy fogalmazott: nagyon örül, hogy immár 11. alkalommal kezdődhet el a nyári fesztivál Budapesten, és külön öröm számára, hogy a nyitókoncertet a főváros díszpolgára, a Kossuth-díjas Snétberger Ferenc adja.

Bán Teodóra főszervező, a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója köszöntőjében reményét fejezte ki, hogy a nyári fesztivál "úgy lehet jelen az életünkben, hogy kultúrát közvetít, elvarázsol és közösséget teremt".

"Köszönhetően a kormány és a főváros közös finanszírozásában, 2013/2014-ben történt teljes körű felújításnak, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad ismét olyan értéke lehet a fővárosnak, amely immár nemcsak tartalmában, hanem látványát tekintve is együtt említhető a legnagyobb külföldi játszóhelyekkel" - emelte ki Bán Teodóra.

A nyári fesztivál két fő helyszínen, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon és a Városmajori Szabadtéri Színpadon augusztus végéig csaknem száz programot, köztük operákat, koncerteket, színházi és táncelőadásokat kínál hazai és külföldi vendégeinek.

A legnagyobb szabású programok közé tartozik Snétberger Ferenc nyitókoncertje mellett a londoni Globe Színház és a Moszkvai Állami Akadémiai Klasszikus Balett vendégszereplése, az Operaház Carmen-premierje, a kubai Buena Vista Social Club búcsúfellépése, a Székely Dózsa György című táncjáték bemutatása, Lajkó Félix fellépése a Budafoki Dohnányi Zenekarral, valamint a Városmajori Szabadtéri Színpadon megrendezett színházi szemle.