Elkészültek a margitszigeti futópálya tervei

Elkészültek a margitszigeti futókör tervei! Megkértük a tervezőket, hogy mutassák be a jelentősebb változásokat, melyeket egyrészt a szakma, másrészt pedig - a márciusi felmérésünk eredményeképpen - a lakosság javasolt. A legfontosabb, hogy a pálya szélesebb lesz, minimum 1,40, de lesznek 1,80 m szélességű szakaszok is, illetve elérhető lesz az új öltöző, zuhanyzó és wc a MAC épületben.

A futópályának azonban vannak olyan részei, ahol a fasorok nem engednék az út kiszélesítését, ezért ezeken a szakaszokon a fákat megkerülve kettéválik, majd újra összefonódik. (R1#)
 

A lakossági véleményekből jól érzékelhető volt a gyalogosok és futók közötti konfliktus, ezt megelőzve felfestésekkel és táblákkal jelöljük a különböző funkciókat. Számos olyan szakasz van továbbá, ahol a gyalogos sáv leszűkül, így a "lassabban kikapcsolódni vágyók" kénytelenek a futópályán folytatni útjukat. Az R1#-es metszeten jól láthatóak azok a pontok, ahol erre a problémára a gyalogos sávot leválasztjuk és eltereljük, illetve, vannak olyan partszakaszok is, ahol a gyalogos felület annyira leromlott, hogy szinte nem is létezik; itt a gyalogos burkolatot kiépítjük (R2#-R3#).


Szintén lakossági javaslatra fokozott figyelmet fordítottunk az Árpád hídi átkelőre, ahol sávszűkítések, felfestések, táblák késztetik lassításra a járműveket.

Szintén remek lakossági ötlet volt a "több pontos indulás" jelölése (a Margit híd budai és pesti oldalán, Árpád hídnál), így különböző induló és km-t jelző felfestések kerülnek fel a pályára, hogy minden irányból könnyen számlálható, értelmezhető legyen a megtett távolság. (ábra 1# - a,b,c pontok)

A közbeszerzés jelenleg nyitva van, a határidő május 9-e, mely elképzelhető, hogy néhány nappal kitolódik. A munkálatok júniusban megkezdődnek, először a pesti oldalon, majd ezt követően a budai parton is. A sziget folyamatosan használható lesz, a belső és külső beton utak biztosítják ideiglenesen a folytonosságot, tehát nem kell oda-vissza rohangálni.

A pálya iskolakezdésre készen lesz!

Hírek

RSS megtekintés