Elkészült a Dandár fürdő új részlege

Elkészült és péntektől látogatható a ferencvárosi Dandár fürdő két új szabadtéri medencéje, ezzel a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) mind a hét, egész évben üzemelő fürdője rendelkezik már nyitott medencével. A medencéket 150 millió forintból építették meg, a költségeket a társaság saját nyereségéből fedezte.

A csütörtöki átadáson Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes beszédében kiemelte, hogy az Economist Intelligence Unit idei élhető város rangsorában már az első 50 közé került Budapest, megelőzve Londont és New Yorkot, valamint olyan régióbeli városokat, mint Prága és Pozsony. Mint fogalmazott: kiemelkedő fontosságú, hogy Budapest fürdői megújuljanak, megszépüljenek, stabil anyagi helyzettel rendelkezzenek. Ezzel egyszerre segítjük elő Budapest polgárainak egészségmegőrzését és kikapcsolódását, valamint a külföldiek idecsábítását – tette hozzá.

A szabadtéri medencék építése a cég 2010-ben indult, most záruló, rövid távú programjának volt része. A középtávú elképzelések alapján a strandokat egész évben nyitva tartó fürdőkké alakítják, míg a hosszú távú terv szerint minden fürdő mellé szálloda épül, amelyeket a BGYH üzemeltet – mondta a terveket ismertetve Szőke László a BGYH vezérigazgatója.

Bácskai János a IX. kerület polgármestere pedig arról beszélt, hogy a Dandár fürdő a köztudatban tisztasági fürdőként él, pedig már rég nem az. Ugyanakkor viszont ez a főváros legolcsóbb családbarát fürdője, így Ferencváros is fürdővárossá vált.