Először rendezték meg az Örökbefogadott állatok napját a Városligetben

Első alkalommal szervezte meg az Örökbefogadott állatok napját a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságának Állategészségügyi Szolgálata a Városligetben. A  rendezvény célja az örökbefogadás, a felelős állattartás népszerűsítése volt, hogy Budapest ember és állat számára egyaránt élhető nagyvárossá váljon. A rendezvényt dr. György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes nyitotta meg, aki emlékeztetett rá, hogy a szolgálat ebtelepét a Fővárosi Közgyűlés által biztosított forrásokból fejlesztették, így már egy éve nem volt szükség altatásra.

A rendezvényen felvilágosítást kaphattak az érdeklődők az örökbefogadásról és a felelős állattartásról, az illegális állatkereskedelemről, és bemutatkozott többek között az Állatvédőrség, a Kutya-segélyszolgálat Alapítvány, a Macskamentők Alapítvány is. A fogyatékkal élők és az állatok kapcsolatát mutatatta be a Segítő Angyalok Állat- és Természetvédő Egyesület, a Vigyél haza! Alapítványnál pedig a mobil kutyakereső programmal lehetett megismerkedni. A szervezők mikrocsip-ellenőrzéssel, terápiás kutyasimogatóval, ingyenes kutyakozmetikával, állategészségügyi és állatorvosi tanácsadással, ivartalanítási kampánnyal készültek.
 

Az Állategészségügyi Szolgálat 2012-ben valamennyi, jelentősebb állatvédő egyesülettel és alapítvánnyal együttműködési megállapodást kötött, elsősorban a szolgálathoz bekerülő állatok gyógykezelése, gazdához juttatása, valamint a felelős állattartás népszerűsítése érdekében. Tavaly a szolgálat mintegy 4000 állatot gondozott és több mint 11000 látogatót fogadott. A telephelyéről ebben az évben megközelítőleg 2800 kutyát és 380 macskát fogadtak örökbe.

Hírek

RSS megtekintés