]]>
Budapest Portál

Gyorsmenü

 

KÜLÖNSZÁM - 2013. június 25.

Budapest Főváros Önkormányzatának aktualitásai

A Fővárosi Romaügyi Biztos felhívása civil szervezetek számára

FŐVÁROSI CIVIL IRODA 1052 Budapest, Bárczy István u. 1-3. Telefon: 327-1211, 327-1216 Fax: 3-188-188 civiliroda@budapest.hu. Munkatársaink: Bognár Szilvia +36 1 327-1211
Tisztelt  Elnök Úr/Asszony !
 
Fővárosi Romaügyi Biztosként a Főpolgármester úrtól arra kaptam megbízást, hogy a fővárosi romák élethelyzetét befolyásoló, felzárkóztatásukat hátráltató problémák kezelésére keressek megoldásokat. Ezt a feladatot csakis hosszú távú elkötelezettséggel, nyitottsággal lehet jól elvégezni. Nyitottságra, összefogásra van szükség az államhatalom, a gazdasági élet és a „harmadik szektor”, a civil szervezetek szereplői között. 
 
A hétköznapi tapasztalatok támasztják alá, hogy sok esetben a közigazgatásban dolgozó munkatársak a bonyolultabb élethelyzetben lévő ügyfélnek a legjobb akaratuk ellenére sem tudnak teljes körű segítséget nyújtani. Legtöbb esetben az ok az információhiány. Mindenki a saját szakterületében mozog, gondolkodik otthonosan, egyéb területek adottságai, lehetőségei háttérben maradnak.  
 
Szeretnénk egy lépést tenni ennek a problémának az enyhítése céljából: szerkeszteni egy olyan kiadványt, ami egyrészt mankóként szolgálna az ügyfelekkel foglalkozó köztisztviselőknek, családsegítő munkatársaknak, stb. és segítséget jelentene az ügyfeleknek is.
 
A Roma Almanachba megpróbálunk összegyűjteni minél több olyan információt, amiből kiolvasható, mely szervezetekhez lehet, mely ügyekben fordulni. Kik mivel foglakoznak, miben tudnak segítséget nyújtani, hol lehet őket elérni.
 
Tisztelettel vennénk, ha egyrészt hozzájárulnának az adataik megjelentetéshez, másrészt ha megfogalmaznának magukról, a szervezet tevékenységéről egy tömör ismertetőt (3-4 mondat), amit majd beszerkeszthetünk a kiadványba.
 
 
Határidő: 2013. július 07.
 
Megköszönnénk, ha jó szívvel ajánlanának más szervezeteket is, akikkel munkájuk során kapcsolatba kerültek, együttműködnek vagy akikről csak úgy gondolják,  hogy méltón gazdagíthatják a civil szféra színes, sokrétű világát.
 
Budapest, 2013. június 24.
 
Köszönettel:
Makai István
Fővárosi Romaügyi Biztos

 

Civil-Budapest hírlevél - KÜLÖNSZÁM 2013. június 25.