]]>
Budapest Portál

Gyorsmenü

Civil-Budapest Hírlevél - 2014. évi 6. szám

Budapest Főváros Önkormányzatának aktualitásai

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is. Hírek, aktualitások, eseménynaptár. Keresse a Fővárosi Civil Irodát a www.facebook.com oldalon.
 
A már megalakult Civil szakmai műhelyekhez folyamatosan lehet csatlakozni. Témakörök: Fogyatékos-ügyi, Szociális és Egészségügyi, Kultúra, Sportügy, Oktatás, Városfejlesztés és Környezetvédelem. Érdeklődni a civiliroda@budapest.hu e-mail címen.

Fővárosi Környezetvédelmi Alap 2014.

Tekintettel a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjáról szóló 12/2009. (III.13.) Főv. Kgy. rendelet 4.§ a) pontjára, valamint a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvénynek 58. § (4) bekezdésére Budapest Főváros Közgyűlésének Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága nyílt pályázatot hirdet kizárólag az alábbi témakörökben. Budapest környezeti állapotának javítása, fejlesztése körében: a fővárosi zöldfelületek létrehozásával, megújításával, gondozásával kapcsolatos programok támogatása; az avar és kerti zöld hulladék komposztálás elősegítését célzó programok támogatása; budapesti helyi védett természeti területeken a civil és önkéntes aktivitás növelésével járó programok szervezése és lebonyolítása, tanösvények létrehozása, fenntartása, valamint a területek bemutatásával, szemléletformálással kapcsolatos programok támogatása. Bővebben

Budapesti Sportegyesületek szabadidősport tevékenységének támogatása 2014.

FŐVÁROSI CIVIL IRODA 1052 Budapest, Bárczy István u. 1-3. Telefon: 327-1211, 327-1216 Fax: 3-188-188 civiliroda@budapest.hu. Munkatársaink: Bognár Szilvia +36 1 327-1211, Németh-Csókáné Nagy Enikő +36 1 327-1211
Budapest Főváros Önkormányzata idén is meghirdeti „Sz” jelű pályázatát budapesti sportegyesületek szabadidős tevékenységének támogatására.
Bővebben

Szabadság napi ünnepi koncert a Margitszigeten

Az ünnep alkalmából, az új díszpolgárok tiszteletére a Fővárosi Önkormányzat és a főpolgármester este ünnepi koncerten várja Budapest zeneszerető közönségét a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A hangversenyre ingyenesen igényelhető jegyekkel lehet bejutni.  Bővebben

Tagtársaink kérték a közzétételét

A Magyar Kézművességért Alapítvány 2014. július-augusztusában a Belváros egyik legszebb neo-barokk épületében, a Duna Palota kiállítótermeiben mutatkozik be nyári országos kiállításával. A kiállításon való részvételre A Magyar Kézművességért Alapítvány az IPOSZ-szal és a BKIK Kézműipari Tagozatával együttműködve Magyar kézművesség – 2014, valamint Kézművesség a vendéglátásban címmel kettős, nyílt pályázatot hirdet tárgyalkotók számára. Regisztrációs határidő: 2014. június 25.

Hírek a civil szektorból/szektorról

Pályázat hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó intézményeknek

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara alapítványa (AmCham Alapítvány) országos pályázatot hirdet Mi leszek, ha 25 leszek? címmel hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó intézmények számára. A pályázaton Magyarországon bejegyzett civil szervezetek, alapítványok és egyesületek vehetnek részt. A jelentkezéseket postai úton, az Amerikai Kereskedelmi Kamara címén (1051 Budapest, Szent István tér 11.) várják július 31-ig - közölte az alapítvány az MTI-vel.
Bővebben

Szavazz 2015 év madarára

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 1979-óta választja vagy szavaztatja meg az év madarát. 2015-re 3 faj: a búbosbanka, a fekete rigó, vagy a vörösbegy társadalmi összefogású védelme merült fel. Arról, hogy melyik legyen az év madara, az egyesület honlapján szavazhatunk június 28-ig.
Bővebben

Áttörés jöhet az eltűnt gyermekek internetes keresésében

Külföldön már bevált az az online keresőmodul, amelyet a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány, az ORFK és az Invitel közösen dolgoz ki a jövőben. A fejlesztési ötlet idén a civil kategóriában InnoMax Díjat kapott. Magyarországon évente 12-13 ezer gyermek eltűnését jelentik a rendőrségnek. Sajnálatos fejlemény, hogy a szám növekvő tendenciát mutat. A csellengők 80-85 százaléka gondozásból, így gyermekotthonokból, nevelőszülőktől szökik meg. „A gyermekeltűnés nagyon sokarcú jelenség, amelynek európai szintű hasonlóságai vannak. Például a gondozásból szökés Európa-szerte nagyon magas arányt mutat" – magyarázta a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány kuratóriumi elnöke.
Bővebben

Adománygyűjtő futás a beteg gyerekekért

Mintegy 150 sportoló és 6 hazai underground zenekar áll rajthoz június 15-én, hogy futásukkal több mint 6 millió forint adományt gyűjtsenek a súlyosan beteg gyermekek gyógyulását segítő Bátor Tábor Alapítvány számára.
Bővebben

Cukorbetegen is teljes életet!

Vegyék fel a cukorbeteg gyerekeket óvodába - ezt szeretné elérni az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, amelynek céljaihoz számos ismert ember is csatlakozott a szervezet budapesti sajtótájékoztatóján. Magyarországon több mint 5000 cukorbeteg gyermek él, akik egész életükben inzulin injekciókra szorulnak. Ha egy diabéteszes gyermeket nem vesznek fel az óvodába, akkor az egyik szülő elveszítheti a munkáját, hiszen valakinek a gyerekkel otthon kell maradnia.
Bővebben

Egyre több a a lakótelepi közösségi kert

A Városi Kertek Egyesületének vezetője szerint egyre népszerűbbek a lakótelepen megvalósítható közösségi mintakertek, Kispest és Óbuda után a szentendrei önkormányzat készül megállapodást kötni az effajta "zöld szigetek" létrehozását szervező civil szervezettel.
Bővebben

Múzeumok Éjszakája

A Múzeumok Éjszakáját idén Budapesten tizenkettedik, vidéken pedig tizedik alkalommal szervezi meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága. 2014. június 21-én este 6 és hajnali 2 óra között Magyarország több mint 300 múzeuma és kiállítóhelye csaknem 4000 programmal várja az érdeklődőket.
Bővebben 

Aktuális pályázatok

 

Civil események

2014. június 14.

Családi Nap az Együttnevelésért c. egész napos rendezvény a Margitszigeten

2014. június 21.

Múzeumok éjszakája
 

 

Civil-Budapest Hírlevél 2014. évi 6. szám