Rongálókat ért tetten a buszvezető

2014. január 11-én (szombaton) éjjel egy fiatalokból álló hatfős társaság egyik tagja megrongálta a Budapesti Közlekedési Központ szolgáltatója, a VT-Arriva egyik, 2013-ban újonnan vásárolt Mercedes-Benz Citaro típusú buszát. A járművezető észlelte az esetet, ezért a következő megállóban zárt ajtóknál kérdőre vonta a társaságot, és a rendőrséget is értesítette. A továbbiakban velük szemben a rendőrség intézkedett. Ezután a busz folytatta az  útját.

A rongálás általános probléma, amely mindennapos gondot okoz a budapesti közlekedési járatokon és hatalmas költséget emészt föl. Ez pedig nemcsak a BKK-nak, a BKV-nak és a VT-Arrivának okoz kárt, hanem az utasoknak is, hiszen az ebből adódó menetkimaradások, vagy a nem megfelelő állapotú járművek nekik is bosszúságot, kellemetlenséget okoznak. Az értelmetlen rongálások okozta károk helyreállítására fordított összeg minden egyes forintját járműfejlesztésre, a szolgáltatás javítására lehetne fordítani. 

A BKK minden esetben együttműködik, és minden segítséget megad a rendőrségnek a tettes mielőbbi elfogásához. A rongáló beazonosítása és előállítása ugyanakkor túlmutat a társaság hatáskörén. Az eset és a róla készült videofelvétel rámutat, hogy mennyire hasznos és fontos az utasok és a járművek kamerarendszerrel való védelme. Éppen ezért a jövőben minden újonnan forgalomba állított járműbe, valamint a nagykörúti Combinókba beépítenek ilyen védelmi eszközöket.

A Budapesti Közlekedési Központ és a VT-Arriva köszönetet mond a járművezetőnek a bátor fellépéséért, valamint a rendőrségnek a gyors és szakszerű intézkedésért.

A felvételt az esetről ide kattintva nézhetik meg:  https://www.facebook.com/photo.php?v=625794084145750&set=vb.124585274266636&type=2&theater

Budapesti Közlekedési Központ

VT-Arriva