Budapesti Gyermekvédelmi Nap az állatkertben a BKIK és a Fővárosi Önkormányzat támogatásával

Harmadik alkalommal rendezik meg 2014. március 31-én 10 órától a Budapesti Gyermekvédelmi Napot a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A rendezvény kiemelt programja a „Márciusban nefelejcs” elnevezésű kulturális és szabadidős programsorozatnak, amely a Budapesten gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekeknek biztosít térítésmentes kulturális és szabadidős programlehetőségeket.

Az Oktatási és Kulturális Főpolgármester-helyettesi Iroda kezdeményezésére indult „Márciusban nefelejcs” programsorozat idén a Fővárosi Önkormányzat Iskolakapun kívüli programja, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésével és támogatásával valósul meg.

A program részét képezik színházi és cirkuszi előadások, valamint kiemelt programként a gyermekvédelmi nap az állatkertben. A Fővárosi Állat- és Növénykert kiemelten fontosnak tartja a gyermekvédelemi gondoskodásban élő, a családjukból kiemelt gyermekek támogatását: a Budapesten gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek immár harmadik éve térítésmentesen látogathatják egész évben a létesítményt.

A „Márciusban nefelejcs” programsorozat célja a társadalmi felelősségvállalás erősítése a gyermekvédelem területén. E célból született ez a kezdeményezés, amely összefogásra késztette Budapest Főváros Önkormányzatát, valamint a magán- és versenyszféra résztvevőit.

A programsorozat fővédnöke Szatmáry Kristóf, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Csomós Miklós, Budapest oktatásért és kultúráért felelős főpolgármester-helyettese.