Budapest volt a helyszíne a Smart Cities – Intelligens városok konferenciának

Több mint ötven nagyváros képviseltette magát a Smart Cities – Intelligens városok konferencián június 5. és 6. között Budapesten. A rendezvényen előadóként részt vett Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes.

„Budapest az elmúlt években sokat tett annak érdekében, hogy még környezetbarátabb várossá váljon. Több zöldövezetet adtak át, energiatakarékos technológiával megújították az elavult közvilágítási hálózatot, ezeken kívül számos projekt folyik annak érdekében, hogy modernizálják a városközpontot” – mondta Bagdy Gábor. A pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes a zöldberuházások közül a csepeli szennyvíztisztító telepet emelte ki, amelynek köszönhetően tiszta víz jut a Dunába a korábbi szennyezett helyett.

A Smart Cities - Intelligens városok platformjának alapvető célja az innováció ösztönzése. Célja az energiahatékony és alacsony széndioxid-kibocsátású technológiai alkalmazások fejlesztésének és elterjesztésének felgyorsítása nagyvárosi környezetben. A platform támogatja az Európai Unió azon törekvését, amelynek célja az üvegházhatású gázok kibocsátásának 80 %-os csökkentése 2050-ig.

Hírek

RSS megtekintés