Budapest Márka elismerést kapott az evopro cégcsoport

Dr. Szentes Tamás főpolgármester-helyettes, Dr. Péceli Gábor, a Műegyetem rektora, Mészáros Csaba, az evopro csoport elnök-tulajdonosa, Bodnár Balázs, az evopro Holding Zrt. vezérigazgatója és dr. Palkovics László, felsőoktatásért felelős államtitkár
Budapest Márka elismerést kapott az evopro csoport, a díjat csütörtökön a Városligeti Műjégpálya dísztermében adta át Szentes Tamás főpolgármester-helyettes. Az eseményen bemutatták a cég által fejlesztett elektromos és hibrid hajtású Modulo buszcsalád két prototípusát.
 
A Budapest Márka elismerést a Fővárosi Közgyűlés 2013-ban azért alapította, hogy kiemelkedő tevékenységeket is díjazhasson, amelyek elismerésére eddig nem volt lehetőség, ugyanakkor a város életében és fejlődésében meghatározó szerepet játszanak – mondta az átadáson Szentes Tamás, főpolgármester-helyettes. Hozzátette: az evopro cégcsoport az elismerést  innovációs projektjeiért, kimagasló mérnöki tevékenységéért, a környezetbarát városi közlekedési rendszerek fejlesztéséért kapja, különös tekintettel a Magyar Termék Díjas vasúti diagnosztikai rendszerre, valamint a kompozit szerkezetű elektromos és hibrid hajtású buszcsaládra.
 
– Az általuk kifejlesztett termékek hozzájárulnak Budapest fenntartható fejlődéséhez – jegyezte meg. Kiemelte, hogy a cégcsoport a budapesti felsőoktatási intézményekkel együttműködve végzi innovációs tevékenységét, elősegítve az egyetemi és a vállalati szektor kooperációját.
 
 
Az eseményen bemutatták az evopro által fejlesztett elektromos és hibrid hajtású Modulo buszcsalád két prototípusát. Az elektromos hajtású prototípus, a Medio Electric ultrakönnyű, kompozit szerkezetű, 8 méter hosszú, 65 utast tud szállítani. A száz százalékban magyar fejlesztésű buszcsalád hagyományos vagy hibrid hajtással is üzembe állítható.
 
A Budapest Márka címmel oklevél jár, valamint jogosultsággal a Budapest Márka embléma használatára. Az elismerést négy területen osztják ki: a kiemelkedő termékek, valamint szolgáltatások, a kimagasló kulturális-művészeti eredmények, illetve a kimagasló közszolgáltatások körében. Az elismerést területenként évente legfeljebb tíz alkalommal adományozzák.
 
A Budapest Márka cím korábbi kitüntetettjei közé tartozik a vendéglátóhelyek közül a XVIII. kerületben működő Zila Kávéház – Krisztina Cukrászda és Étterem, a csepeli Rizmajer Kézműves Sörfőzde és Sörház, valamint a Gerbeaud Cukrászda, az Onyx Étterem, a DiVin Porcello Sonkabár és Étterem, valamint a Csalogány 26 Étterem is. Legutóbb egészségipari high-tech vállalkozások kaptak Budapest Márka elismerést. A Fővárosi Közgyűlés az orvostechnológia és az élettudományok területén tevékenykedő 77 Elektronikai Kft-t, a Mediso Orvosi Berendezés Fejlesztő és Szerviz Kft-t, a MEDICOR Elektronika Zrt-t, a KPS Molekuláris Diagnosztikai Központ és a Fermentia Mikrobiológiai Kft-t tüntette ki díjjal. Szintén megkapta a Budapest Márka elismerést a Városliget Café & Bar 1895.