Budapest Márka elismerést kapott a kőbányai kulturális központ és a zenei stúdió

Budapest Főváros Közgyűlése „Budapest Márka” elismerésben részesítette a X. kerületben működő Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központot és a Kőbányai Zenei Stúdiót. Az elismeréssel járó oklevelet - koncerttel egybekötött rendezvényen - György István főpolgármester-helyettes péntek este adta át a kultúrközpont igazgatójának és a zenei stúdió vezetőjének a kőbányai kulturális központ színháztermében.
 
Tavaly májusban azért hozta létre a Budapest Márka díjat a Fővárosi Közgyűlés, hogy kiemelkedő termékeket, szolgáltatásokat, kimagasló kulturális-művészeti eredményeket és közszolgáltatásokat díjazzanak - mondta az eseményen György István. A közgyűlés határozata értelmében hat kőbányai céget, intézményt, sportegyesületet részesítenek Budapest Márka díjban: az Égis Gyógyszergyárat, a MicroPack kisvállalkozást, a Kőbánya Sportklubot, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központot, a Kroó György Zeneiskolát és a Kőbányai Zenei Stúdiót. 
 
Kitért rá, hogy a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ 2011-ben a Kőbányai Gyermek- és Ifjúsági Szabadidő Központ, a KÖSZI és a Pataky Művelődési Központ fúziójából jött létre. - A művelődési központ olyan értékeket képviselő intézmény, amely Kőbányán hosszú múltra tekint vissza, széles palettán foglalkozik Kőbánya kulturális életével, hiszen amellett, hogy kiállításokat, kulturális rendezvényeket tartanak, helytörténeti gyűjteményt, tanuszodát  és nyári tábort is működtetnek – mutatott rá.
 
Hangsúlyozta, Budapest büszke a Kőrösi intézményre, a Fővárosi Közgyűlés a Budapest Márka díjjal köszöni meg azt az értékmegőrző programot, amellyel az intézmény a kőbányai lakosoknak nyújtanak szórakozási lehetőséget. – A hagyományt követő, kulturális célú, és tudományos eredményeket közvetítő, közművelő, és a kőbányai identitást erősítő tevékenysége kiemelkedő a kulturális központ munkájában – fogalmazott.
 
Beszélt arról is, hogy a zenei stúdió könnyűzenei szakképzés terén végzett tevékenysége meghatározó. Az iskola Magyarországon az egyetlen kifejezetten könnyűzenét oktató középfokú zeneművészeti szakoktatási intézmény. A Kőbányai Zenei Stúdióban közel ötven művésztanár - döntő többségükben aktív muzsikusok - teljes munkaidőben oktatja hat tanszakon a közel 190 tanulót.
 
Joós Tamás intézményvezető - megköszönve a Fővárosi Közgyűlésnek és Tarlós István főpolgármesternek a Budapest Márka elismerést - elmondta, köszönettel tartozik mindazon kollégáknak is, akik nap mint nap közreműködnek abban, hogy Kőbányán a kulturális élet színvonalas legyen.
 
Gyimesi László, a zenei stúdió főtitkára és Póka Egon igazgató a díj mellett köszönetet mondott azért a lehetőségért is, hogy olyan munkát végezhetnek, amellyel a zenét kedvelő emberek életét boldogabbá tehetik.
 
A Budapest Márka elismerés átadásán Hobo és Bandája, a Póka Egon Experience, valamint a Kőbányai Zenei Stúdió tagjai, Takács Nikolas, Veres Mónika és Tarján Zsófia (Honeybeast) is felléptek.

Hírek

RSS megtekintés