Budapest Márka elismerést kapott a Zila Cukrászda és Kávéház

Budapest főpolgármestere „Budapest Márka” elismerésben részesítette a XVIII. kerületben működő Zila Kávéház – Krisztina Cukrászda és Éttermet. Az elismerésről szóló oklevelet Szentes Tamás főpolgármester-helyettes és Ughy Attila, Budapest Főváros XVIII. kerület polgármestere adta át Zila László tulajdonos, mestercukrásznak.
 
Szentes Tamás főpolgármester-helyettes a Budapest Márka alapításával kapcsolatban elmondta, azzal a céllal hozta létre a Fővárosi Közgyűlés ezt a címet, hogy termékeket és szolgáltatásokat elismerésben díjazzanak.  Úgy vélte, számos olyan tevékenység létezik a fővárosban, ami értéket képvisel és örömmel állnak oda emellé az értékek mellé. „Ezek az értékek a főváros jó hírnevét öregbítik és népszerűsítik a világ számos országában.” – mondta Szentes Tamás.
 
A főpolgármester-helyettes kitért arra, Magyarország egy agrártípusú ország, és az agráriumnak az egyik legjobb interpretációja a gasztronómia. Mint mondta: a mai napon a gasztronómia egy olyan jeles képviselőjét részesítik elismerésben, aki olyan értéket tett le az asztalra, amelyen keresztül közelebb kerülnek az emberek a fővároshoz, Budapesthez.
 
Ughy Attila polgármester szólt arról, hogy a város, a város fejlesztése és a város szövete az nem kő, üveg, vas vagy beton, hanem azoknak az embereknek a szíve, lelke és együttműködése, akik ebben a sziluettben élnek. „Szív, lélek és együttműködés nélkül a leggyönyörűbb épületből sem lehet olyan helyszín, amely alkalmas lenne arra, hogy az egyszerű állampolgárok, akik oda betérnek, melegséggel töltődjenek fel” – hangsúlyozta Ughy Attila. Ez csak akkor lehetséges, ha azok, akik létrehozták, a saját lelküket is belehelyezik – tette hozzá.
 
„Örülök annak, hogy a XVIII. kerületben a kő, az érintett kultúra és egy olyan család vállalkozása található, amely családi vállalkozásnál egy olyan jó minőségű szolgáltatás vehető igénybe, ahol hagyományos, békebeli és kulturális élményben lehet része az idejüket itt töltő családoknak, látogatóknak. Atmoszféra, lélek és építészeti örökség kapcsolódik össze a Zila Cukrászda és Kávéházban” – emelte ki Ughy Attila.
 
Zila László mestercukrász az elismerést megköszönve elmondta, családi vállalkozásuk egy mindennapos szolgálatot jelent. Korábban az ország tortájával váltak ismertté, és a Zila tortaformával váltak nemzetközileg is nevezetessé.
 
A Krisztina cukrászdát 1984-ben nyitotta meg Zila László mestercukrász az akkori Május 1. strand területének sarkán. A cukrászda 2002 óta a Zila Kávéház Krisztina Cukrászda és Étterem felújított műemléképületben, az egykori Szemere-lövöldében működik.

Hírek

RSS megtekintés