BKISZ projekt: megkezdődtek a soroksári rákötések a szennyvízelvezető rendszerre

Tarlós István, Budapest főpolgármestere emlékplakettet ad át Orbán Gyöngyinek, a Budapest-Budaörs Szennyvízelvezetési Beruházó Önkormányzati Társulás elnökének a BKISZ projekt soroksári rendezvényén

Megkezdődtek a rákötések a központi szennyvízelvezető rendszerre a főváros XXIII. kerületében szerdán.

- A főváros előző vezetése 2003-ban átvállalta a szennyvízelvezetés kiépítését a kerületektől, de 2010-ig a pályázatokat sem nyújtották be. Az új városvezetés ezt megtette és 2013-ban megkezdődött a kivitelezés, amelynek célja a jelenleg 94 százalékos csatornázottság kiteljesítése – idézte fel a projekt előzményeit Tarlós István. Kiemelte: a lakosságot érő előnyök mellett környezetvédelmi célok is érvényesülnek, a szennyvíz nem szennyezi a felszíni és felszín alatti vizeket.

A főpolgármester kitért arra is, hogy tiszta szívből támogatja a Fidesz-KDNP soroksári polgármester-jelöltjét, Orbán Gyöngyit, aki a Budapest - Budaörs Szennyvízelvezetési Beruházó Önkormányzati Társulás elnökeként sokat tett a csatornázási projekt mielőbbi megvalósulásáért.

 

- A beruházás 16 kerületet érint, ezek közül a XXIII. kerületben csaknem 11 kilométer csatorna épül meg – mondta Orbán Gyöngyi. Megjegyezte: az érintett földutakat enélkül nem lehetett rehabilitálni. Az önkormányzat komoly feladatának nevezte a következő évekre nézve, hogy szilárd burkolatot építsen és megoldja a vízelvezetést. A társulási elnök a pozitívumok közé sorolta, hogy a szennyvízszippantással járó költségeket nem kell a lakosságnak megfizetni és megszűnik a talajterhelési díj is, emellett zöldebb, élhetőbb környezet jön létre és növekedni fog az ingatlanok értéke. Kitért arra, hogy korábbi tervezési hiba miatt voltak utcák, amelyek kimaradtak a mostani projektből, de ezekre külön forrást biztosítanak és pótolják a hiányosságot.

A főpolgármester a rendezvényen egy tiszta vizet jelképező, csepp formájú üvegplakettet adott át Orbán Gyöngyinek.

A BKISZ projekt a Fővárosi Önkormányzat egyik legnagyobb beruházása, amely eredményeképpen az összesen 240 kilométernyi csatorna 2015 közepére épül meg, és 14 ezer új bekötés jön létre.

Hírek

RSS megtekintés