Csatlakozókat várunk a Budapesti Kábítószer Egyeztető Fórum munkacsoportjaihoz

​​​Október 20-ig lehet pályázati úton jelentkezni a Budapesti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (BKEF) öt új munkacsoportjának egyikébe. 

A BKEF lehetőséget kíván teremteni a fővárosi droghelyzetet ismerő és azzal foglalkozó szervezetek számára a kölcsönös tapasztalatcserére, a helyi programokkal és szolgáltatásokkal kapcsolatos problémák, nehézségek ismertetésére, valamint szeretne közreműködni a megoldási lehetőségek kidolgozásában is.
  
Ezért a BKEF tagjai öt új munkacsoport létrehozásáról döntöttek, amelyekhez bármely Budapesten működő, releváns szakmai munkát végző szervezet és intézmény csatlakozhat. 

A Fővárosi Közgyűlés 2021. szeptember 1-jén fogadta el a BKEF újjászervezéséről szóló döntését, amelynek értelmében a fórum javaslattevő és konzultatív jellegű szakmai testületként működik majd, amely összefogja a fővárosban kerületi szinten szerveződött Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok és a droghelyzet kezelésében szerepet vállaló állami, önkormányzati, civil és egyházi szervezetek, intézmények tevékenységét. A helyi fórumokkal megvalósított együttműködés mellett a BKEF elkötelezett egy saját Fővárosi Drogstratégia kidolgozása iránt, amelyben a fővárosi droghelyzet problémáinak érdemi megoldásában kíván közreműködni. 

Ezen célok megvalósítása érdekében a BKEF első plenáris ülésén öt munkacsoport felállításáról és vezetőik személyéről született döntés: 
  1. Ártalomcsökkentő munkacsoport, vezetője: Sárosi Péter, az Ártalomcsökkentők Szakmai Egyesületének elnöke 
  1. Egészségfejlesztési és drogmegelőzési munkacsoport, vezetője: Varga Dániel, a Magyar Drogprevenciós és Ártalomcsökkentő Szervezetek Szövetségének elnöke. 
  1. Kezelési, ellátási és felépülési munkacsoport, vezetője: Topolánszky Ákos, a Magyar Drogterápiás és Rehabilitációs Intézmények Szövetségének elnöke 
  1. Kínálatcsökkentési munkacsoport, vezetője: Dr. Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya 
  1. Kutatási munkacsoport, vezetője: Felvinczi Katalin, a Magyar Addiktológiai Társaság főtitkára
Ezen munkacsoportokban a BKEF állandó tagjai mellett korlátozott létszámban helyet kap valamennyi Budapesten működő drogügyi területen szakmai munkát végző szervezet, intézmény is.  A munkacsoportokba való jelentkezésre az alábbi jelentkezési lap kitöltésével lehet pályázni. 

A pályázás további feltételeiről és arról, hogy kiket várunk a BKEF munkacsoportjaiba, a pályázati felhívásból​​ lehet tájékozódni. 

Az adatkezelési tájékoztatót itt lehet elolvasni.