Bővül az állatkert

Az állatkert a korábbi 2317 négyzetméter alapterületű Póni Park mellett további 5761 négyzetméteren megkezdte a volt vidámparki területre tervezett projekt végrehajtását. A Fővárosi Közgyűlés 2012 novemberében határozott arról, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykert (FÁNK) a vidámparki területek egy részének átvétele után - a terület állatkert felé eső részén - a 2013-as szezontól nyújtson családi játékparki, állatkerti szolgáltatásokat a nagyközönségnek. A mintegy 5800 négyzetméteres 1000 négyzetméter tároló funkciót kapott, a fennmaradó teljes területen a FÁNK állatkerti szolgáltatásokkal (állatok megtekintése, állatsimogató, póni lovagoltatás) várja az érdeklődőket.
 
 
A terület fejlesztése keretében többek között elbontották az átalakítást hátráltató régi játékgépek alapzatait és elkészült a téli idény szükségleteinek is megfelelő vízellátás. Az ide költöztetett állatok számára új karámokat alakítottak ki (kb. 300 folyóméternyit), az új kifutók feltöltésére pedig mintegy 290 köbméter homokot használtak fel. A látogatók kényelme érdekében kerti bútorokat és padokat helyeztek el.

A Póni Parkban három Haflingi póni, egy Shire csikó (a világ legnagyobb lófajtája); egy Falabella keverék póni (a világ legkisebb lófajtája); az állatsimogatóban egy szamár, tíz kameruni birka, tíz kameruni törpekecske, hét emu, egy teve csődör és egy dámszarvas borjú várja a nagyközönséget.
 
A terület folyamatosan fejlődik, és a közeljövőben újabb látnivalókkal gazdagodik, így az állatkertből 2013 július-augusztus során többek között átköltözik a tengerimalac-város és három törpezebu (egy tehén, egy tavalyi borjú és egy idei borjú), valamint rajtuk kívül hat alpakát szereznek be.
 
A területre a belépés ingyenes, a kibővült Póni Park hétfőtől péntekig 13:00-19:00 óráig, szombaton, vasárnap és ünnepnapokon 10:00-19:00 óráig tart nyitva.

Hírek

RSS megtekintés