Az FKF Zrt. intézkedési a rendkívüli téli időjárás miatt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a várható rendkívüli időjárásra való tekintettel az FKF Zrt. összesen 142 szóró és ekéző járművet, 13 rakodógépet, valamint 46 darab egyéb kiszolgáló járművet állít készenlétbe.
 
Társaságunk 1200 km-es főútvonal-hálózaton, 82 fővonali járatban végzi a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat. Első ütemben a főváros fő- és közösségi közlekedési útvonalain, hídjain, felüljáróin, valamint a lakosság ellátásában kiemelt szerepet játszó létesítményeihez, egészségügyi központokhoz, kórházakhoz, rendelőintézetekhez, élelmiszer elosztókhoz vezető utakon végzünk síkosságmentesítést és hóeltakarítást.
 
A 2100 km-es mellékútvonal-hálózaton csak a főutak rendbetétele után, a havazás megszűnését követően mintegy 7-8 órával kezdjük meg a munkavégzést. Az erőfeszítések ellenére a járművek nem jutnak el azonnal minden útra, ezért kérjük a lakosság és a járművezetők türelmét.
 
A munkavégzés hatékonyságát jelentősen befolyásolhatja a rendkívüli hideg, mivel az alkalmazott síkosságmentesítő anyag olvasztóhatása mínusz 10oC alatt jelentősen romlik.
 
A járdák takarítása, síkosságmentesítése az ingatlanok tulajdonosainak kötelessége.
 
Társaságunk elkötelezett a környezet védelme mellett, ezért munkavégzésünk során folyamatosan törekszünk a hintőanyag okozta környezetkárosító hatások csökkentésére.
 
 
Budapest, 2012. február 2.
 
Klug Lajos
vezérigazgató
FKF Zrt.
 
Szűcs Panni 
kommunikációs és pr vezető
Budapesti Városüzemeltetési Központ