A hétvégén rajtol a Bécs-Pozsony-Budapest Ultramarathon

Október 19-én 9 órakor eldördül a rajtpisztoly a bécsi Práter Stadionban, és megkezdődik az ötnapos Bécs–Pozsony–Budapest Ultramarathon (BBU).
 
A rendezvény hangulata és szellemisége a mozgást helyezi a középpontba, melyen keresztül sokat lehet tenni az egészséges életmód érdekében, valamint követendő példaként szolgál a fiatal nemzedékek számára.
 
A verseny Bécsből rajtol, az egykori Római borutat követi, majd Pozsony legszebb részét érintve a Duna vonalán halad a Szigetközön keresztül Győrbe. Innen a futók a Vértes mellett elhaladva, a budai hegyeken át érnek célba Budapesten.
 
Az utolsó napon betétfutásként lehet csatlakozni a BBU Nemzetközi Félmaratonhoz, ahol jelenleg is zajlik a regisztráció. A félmaraton startja október 23-án reggel 9 órakor lesz Budakeszin a Knáb János Általános Iskola előtt.
 
 
A versenyen részt vesznek neves sportolóink is, többek között: Vajda Attila olimpiai bajnok kenus, Kovács Antal olimpiai Bajnok cselgáncsos, Csabai Edvin tizenhétszeres világbajnok kenus és Kövér Márton maratoni világbajnok kenus. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is indul egy élsportolókból álló csapat, akik Koló emlékfutással emlékeznek meg az elhunyt Kolonics György olimpikonról.
 
A további részletekről a rendezvény honlapján lehet tájékozódni.

Hírek

RSS megtekintés