A főpolgármester utasítására szakaszosan megnyílik a pesti alsó rakpart

Tarlós István főpolgármester utasítására hétfő este 22 órakor megnyílik a forgalom előtt a pesti alsó rakpart a Lánchíd – Közraktár utca közötti és a Dráva utca – Jászai Mari tér közötti szakasza. Ennek értelmében a rakpartnak a Lánchíd és a Közraktár utca közötti, valamint a Dráva utca és a Jászai Mari tér közötti szakaszát újra birtokba vehetik a fővárosban közlekedők. A megnyitással együtt megszűnik a Hegyalja úton kialakított ideiglenes buszsáv és a Frankel Leó utcai lezárás is.

A Parlament mélygarázsának jelenleg is tartó szivattyúzási munkái miatt azonban továbbra is zárva marad a rakpart Jászai Mari tér és Lánchíd közötti szakasza. A  Budafoki úton a június 18-án, kedden kezdődő közműépítés figyelembe vételével a Karinthy Frigyes út – Bertalan Lajos utca közötti szakaszra a célfogalmat leszámítva csak a tömegközlekedési járművek hajthatnak be, a Budafoki út egyéb szakaszain viszont a korlátozások megszűnnek.
 
A jelenleg még zárás alatt lévő területek megnyitásáról műszaki szakemberek segítségével, helyszíni bejárások alkalmával dönt a főpolgármester. Az elmúlt napokban tanúsított eredményes árvízi védekezésnek, és a Duna áradásával járó közlekedési változások sikeres koordinálásának köszönhetően hamarosan visszaállhat a teljes közlekedési és forgalmi rend a fővárosban.

A főpolgármester kéri a gépjárművel közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal vezessenek.
 
Szűcs Somlyó Mária
kommunikációs igazgató