A buszok mellett a trolik is használhatják a buszsávot a XIV. kerületben, a Kassai térnél

A buszok mellett a trolik is használhatják a buszsávot a XIV. kerületben, a Kassai térnél. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület 2005-ben kezdeményezte az intézkedést, melynek megvalósítására csak hat év múltán, 2011-ben nyílt mód a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kezdeményezésére. A BKV beruházási forrásaiból oldotta meg a felsővezeték áthelyezését.
 
Hosszú ideje húzódó probléma megoldására került sor az elmúlt napokban: a zuglói Kassai térnél található, az M3-as autópálya bevezető szakasza felett átívelő felüljárón évek óta rendelkezésre áll a buszsáv, amely a közösségi közlekedési járműveket hivatott segíteni. A buszsávot eddig az erre közlekedő 74-es és 74A trolibuszok nem használhatták, mert a felsővezetéktől nem tudtak olyan mértékében eltávolodni, hogy használhassák a tömegközlekedés számára előnyt jelentő forgalmi sávot – erre csak a buszoknak volt eddig lehetősége.
 
A BKK kezdeményezésére a BKV beruházási forrásaiból az elmúlt napok folyamán áthelyezték a középen vezetett buszsáv fölé a trolibuszok felsővezetékét, így az évek óta húzódó probléma megoldást nyert. A csekély mértékű módosítással azonban több ezer utas fontos perceket takaríthat meg, hiszen immáron a trolibuszok sem a dugóban araszolnak, hanem a várakozó autókat kikerülve, gyorsabban juttatják célba utasaikat.
 
Budapesti Közlekedési Központ
 

Hírek

RSS megtekintés