A Sziget sem mentesül a közterület-használati díj alól

A főváros vezetése úgy döntött, a jövőben nem biztosítja ingyen a Sziget Fesztiválnak a területet, hanem közterület-használati díjat kér - mondta György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes.
 
György István egy kérdésre válaszolva elmondta: a fővárosi költségvetési koncepció készítésekor figyelembe vették azt az elvet, hogy a főváros minden olyan bevételéről, amely rendeletéből vagy vagyona hasznosításából származik, csak indokolt esetben mondhat le.
 
Ezért a közterület-használatokra az a generális döntés, hogy az ebből származó díjakat a főváros be kívánja szedni - szögezte le. Jelezte: nyilván lesznek olyan "megfelelő közérdeket szolgáló" rendezvények, ahol eltekintenek a közterület-használati díj beszedésétől.
 
Mint mondta, a Sziget Fesztivál esetében olyan döntés született, hogy a főváros nem kívánja ingyen biztosítani a területet. Megjegyezte: a közterület-használati díj mértékét - figyelemmel arra, hogy milyen kiterjedt területet vesz igénybe a fesztivál - egyedileg fogják megállapítani.
 
MTI