A Nagy Keresés Napja Budapesten

Hagyományteremtő kezdeményezéshez adja nevét a főváros vezetése – jelentette ki György István főpolgármester-helyettes a Márkák és Minőség Napja Magyarország 2013 elnevezésű rendezvénysorozatot megnyitó tájékoztatón. Különleges esemény, hogy a mai átpolitizált világban egy olyan –a mindennapi politikai szembenállástól mentes - kezdeményezést sikerült életre hívni, amelyet nyugodt szívvel támogathat a főváros, hiszen a játék során a szépülő Budapestet is fel lehet fedezni – hangsúlyozta Palotás János az esemény főszervezője. A fővárosban megrendezett vetélkedő fővédnökségét Tarlós István Budapest főpolgármestere vállalta el.
 
A városismereti, szórakoztató és kulturális vetélkedő fődíja egy családi autó. A gépkocsi indítókulcsát a játékosoknak kell majd Budapest egy meghatározott körzetében megtalálni augusztus 25-én. A játék lényege, hogy a „Nagy Keresés Napját” megelőző napon a kezdeményezés facebook oldalán egy olyan fővárosi közterületet neveznek meg, ahol elrejtették a fődíj indítókulcsát. A szervezők - akik több tízezer résztvevőre számítanak – garantálják, hogy a kulcs megtalálásához nem lesz szükség semmilyen rögzített tárgy elmozdítására, virágok, növények károsítására, tehát az a közterület rendeltetésszerű használata mellett fellelhető.
 
Minden vállalkozó kedvű játékos - az előzetes online regisztrációt követően – részesül a programban résztvevő cégek által biztosított díjakból, kedvezményekből, valamint részt vehet a rendezvény keretén belül meghirdetett további pályázatokon.