A Fővárosi Vízművek részt vesz egy indonéziai város hálózatának fejlesztésében

​A Fővárosi Vízművek és az indonéziai Palu városa vízügyi együttműködésről írt alá szándéknyilatkozatot, a társaság a a közép-celebeszi kikötőváros víz- és szennyvízhálózatának modernizálásában vállal szerepet. Az erről szóló dokumentumot pénteken Paluban írta alá Haranghy Csaba, a Fővárosi Vízművek Zrt. vezérigazgatója, valamint Mulhanan Tombolotutu, az indonéziai város polgármestere.

A szándéknyilatkozat értelmében a tervezett együttműködés kiterjed majd a lakossági ivóvízellátás és a városhoz tartozó különleges gazdasági övezet vízhálózatának fejlesztésére is.

Mulhanan Tombolotutu az esemény kapcsán elmondta, hogy a gépipari és feldolgozóipari tevékenységre koncentráló gazdasági övezet üzemeltetésének fontos előfeltétele a megfelelő infrastruktúra kiépítése, amiben számítanak a magyar technológiára és vízügyi szakértelemre.

Az 1500 hektáros palui különleges gazdasági övezet egyike az indonéz kormány 2014-ben meghirdetett fejlesztési programjában szereplő nyolc ipari parknak, amelyek a remények szerint hozzájárulnak majd Indonézia gazdasági növekedésének fenntartásához - áll a külügyi tárca közleményében.