A Fővárosi Vízművek partnerként segíti a Dunakanyar településeinek csatornahálózat-bővítését

Megkezdődött a szentendrei szennyvíz-agglomerációhoz tartozó települések csatornahálózatának bővítését érintő, 3,6 milliárd forint összköltségű beruházás. A kiemelkedő fontosságú, Budapest vízellátását is nagymértékben érintő fejlesztés, amelynek megtervezésében és a megvalósításban a Fővárosi Vízművek is szakmai segítséget nyújtott, ünnepélyes alapcsőletétellel indult április 2-án Pócsmegyeren. A nyitórendezvényen beszédet mondott Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes.

- A Dunakanyar az egyik legfontosabb vízbázisát jelenti a budapesti vízfogyasztásnak. Elemi érdek, hogy ezeken a területeken is megfelelő legyen a csatornázottság szintje, és a szennyvíz biológiai tisztítást kapjon – mondta Szeneczey Balázs. Hangsúlyozta: a települések csatornázottsága olyan mérőszám, amely nagyban mutatja, milyen életkörülmények között élhetnek az ott lakók. A fővárosi csatorna-hálózat bővítése jelenleg a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) projekt keretében zajlik, amelynek köszönhetően több mint 240 kilométer csatorna épül meg – tette hozzá a városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes.

 

 

Szentendre, Leányfalu, Tahitótfalu, Pócsmegyer és Szigetmonostor 2010. szeptember 9-én hozta létre a 
Dunakanyari Csatornázási Társulás elnevezésű önkormányzati társulását. Az öt település által benyújtott KEOP-1.2.0/B/10-2010-0061 pályázat támogatási szerződését 2011. december 19-én írták alá, a nettó 3,6 milliárd forintos beruházással töredékére csökken a Szentendrei-szigeten a talajba kerülő szennyvíz.

Hírek

RSS megtekintés