A Főváros is csatlakozott a Budapesti Önkormányzatok Szövetségéhez

A Budapesti Önkormányzatok Szövetségének (BÖSZ) mai közgyűlésén, Tarlós István főpolgármester személyében a Fővárosi Önkormányzat is csatlakozott a budapesti kerületek egyeztető fórumához. A tagság mellett az alapszabály is változott, így jövőben a mindenkori főpolgármester látja majd el a szövetség elnöki teendőit.

A Fővárosi Önkormányzat csatlakozásával teljessé vált a budapesti önkormányzatokat tömörítő BÖSZ tagsága, melyet 2011-ben azzal a céllal hoztak létre, hogy érdekszövetségként képviselje a kerületeket és a Fővárost a kormányzattal és más érdekszövetségekkel történő egyeztetések során. Tarlós István, aki az alapszabály módosításával a BÖSZ elnöki teendőit is ellátja a jövőben a közgyűlésen úgy fogalmazott: „Elvállalom a BÖSZ elnöki megbízatást, melynek legfőbb üzenete, hogy a kerületek és köztem illetve a Főváros között összefogás és együttműködés van.”
 
A közgyűlés döntésének értelmében Kovács Péter, aki XVI. kerületi polgármesterként 2014 decembere óta elnöke a szövetségnek, a továbbiakban társelnökként segíti a közös munka irányítását. Kovács Péter beszédében azt emelte ki, hogy a Főváros csatlakozásával teljesült a BÖSZ eredeti célkitűzése, így minden érintett önkormányzat együttműködésével még hatékonyabban képviselhetik a fővárosi polgárok érdekeit.
 
A BÖSZ alelnöki tisztségeit változatlanul Hassay Zsófia VI. kerületi, dr. Hoffmann Tamás XI. kerületi és Riz Levente XVII. kerületi polgármester látják el.