A BÖSZ alternatívája lehet a Hét Határ Önkormányzati Szövetség

A fővárosi kerületek által létrehozott Budapesti Önkormányzati Szövetség (BÖSZ) alternatívája lehet a Hét Határ Önkormányzati Szövetség, amelyhez a fővárosi önkormányzat 2010 decemberi egyhangú döntésével csatlakozott. A Fővárosi közgyűlés szintén egyhangúlag hagyta jóvá legutóbbi ülésén, hogy a főváros kétmillió forintot utaljon át a szövetségnek tagdíjként.
 
A Hét Határ Önkormányzati Szövetség alapszabályban foglalt célja az EU előírásainak, elvárásainak is megfelelő régiófejlődés, az esélyegyenlőség, a versenyképesség növelésének előmozdítása. Ennek érdekében az együttműködés kiterjed az önkormányzati feladatok mindegyikére. A célok között szerepel a Magyarország határai menti települések közötti szorosabb együttműködés elősegítése is.
 
Az önkormányzati szövegség elnöke Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő, társelnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere. A szövetség tevékenysége többek között arra is irányul, hogy javaslatokat dolgozzon ki az önkormányzati törvény tervezett módosításához, és figyelemmel kísérje annak alakulását.
 
 
Szűcs Somlyó Mária
kommunikációs igazgató