4-es metró: befejeződött a Rákóczi tér felszínrendezése isBefejeződtek a 4-es metró Rákóczi téri állomásához kapcsolódó felszínrendezési munkák. A teret határoló járdák, útfelületek már 2011 őszén megnyíltak a forgalom előtt, a végleges közlekedési rend már akkor érvénybe lépett, ezt követően a vállalkozó a felszín szerkezetépítési, a térburkolatok befejező munkálatait, valamint a kertészeti munkákat végezte el.

Teljesen új, városképi szempontból meghatározó közterület, valódi pihenőövezet jött lére: ülőbútorokkal, rengeteg megóvott régi és ültetett új fával, a tér közepén pedig egy medencével. A tér villamosok felőli oldalán kapott helyet az állomás mozgólépcsős kijárata, a Vásárcsarnok bejáratához közel pedig a liftkijárat került üvegdobozzal, valamint ennek szomszédságában található a februárban átadott, 98 férőhelyes mélygarázs lejárata.

A tér különlegessége egy tükörszerkezet, amely összegyűjti, majd a medence közepén elhelyezett üvegcsöveken át egészen a metróállomás peronszintjére továbbítja a természetes fényt.