Társadalmi egyeztetés indul Budapest köztéri művészeti koncepciójának tervezetéről

Budapest Főváros Önkormányzata társadalmi vitára bocsátja a Budapest Főváros Önkormányzata köztéri művészeti koncepciója 2022-2025 című tervezetet. 

A koncepció a közterekről és a köztéren elhelyezendő művészeti alkotásokról szóló diskurzus jövőbeni alapjait és elveit fogalmazza meg. Vázolja a jelenlegi helyzetet és javaslatokat tesz egy új szemléletű struktúra és eljárásrend kialakítására, amelyben erőteljesen jelenhet meg a kerületek és Fővárosi Önkormányzat közötti érdemi együttműködés, a társadalmi párbeszéd szerepének növelése, a szobrász szakmával és képzéssel való szoros kapcsolat kialakítása, a szakértői közreműködés alkalmazása, a közpénzek átlátható felhasználása, az edukáció előmozdítása, valamint a vonatkozó jogi környezet tekintetében korszerű és a jelenlegi viszonyokra jobban alkalmazható keretek megteremtésének kezdeményezése.

A koncepcióról 2022. március 15. éjfélig van lehetőség vélemények, hozzászólások megküldésére az alábbi elektronikus levelezési címre: fazekas.ildiko@budapest.hu