Lezajlott a Zöld Budapest munkacsoport harmadik 2022. évi plenáris ülése

​​​​

 A Fővárosi Önkormányzat klímaügyekkel, zöldpolitikával, épített és természetes környezeti témákkal foglalkozó civil munkacsoportja 2022. november 9-én ült össze az évben harmadik és egyben utolsó alkalommal.

A Zöld Budapest munkacsoport két napirendi pontot tárgyalt az ülésen, melyek mindkét esetben tematikus csoportok indulásához kapcsolódtak. Első körben a BKK Zrt. munkatársai a Budapesti Mobilitási Terv társadalmi egyeztetése keretében felálló Mobilitási témacsoport megalakulásának részleteit ismertették. A témacsoport tagjai 2022 november, december és 2023 január folyamán fognak egyeztetni a budapesti közlekedés jövőjét meghatározó fenntartható, biztonságos és emberközpontú célokat kitűző mobilitási terv kapcsán. 

A továbbiakban a pesti alsó rakpart fejlesztéséről szóló, közelmúltban létrejött megállapodásról volt szó. A Főváros és 16 civil szervezet által aláírt megállapodás egyetértési alappal tud szolgálni a rakpartok fejlesztésére fókuszáló témacsoport számára, melyben hasonlóképp hamarosan elindulhat a munka. 

A Zöld Budapest egyike a 2021 tavaszán alakult civil munkacsoportoknak. Az Esélyteremtő Budapest, a Nyitott Budapest és a Zöld Budapest munkacsoportok a főváros vezetése és a civil szervezetek közötti kétirányú, érdemi kommunikációt elősegítő véleményező és javaslattevő fórumok, melyekbe bármely, az adott munkacsoport profiljához illeszkedő tevékenységet végző, budapesti székhelyű és legalább egy éve működő civil szervezet jelentkezhet tagnak. Az Aktív és Fiatal Budapest munkacsoportok, melyek a 2022 októberi rendeletmódosítással indultak el, jelenleg is várják civil szervezeti tagjaikat a megalakulással.

Az ülésről készült teljes emlékeztető itt olvasható​, a három munkacsoport korábbi üléseiről készült összes anyag pedig itt érhető el