Lezajlott a Zöld Budapest munkacsoport első 2022-es ülése

A Zöld Budapest munkacsoport tagjai a munkacsoport éves témalistájáról, a Budapest Főváros Önkormányzata által közvetlenül igazgatott területek fás szárú növényeinek védelméről szóló önkormányzati rendelettervezetről és a Városliget aktuális helyzetéről beszélgettek a 2022. március 9-i ülésen. 

2022. március 9-én lezajlott a Zöld Budapest munkacsoport évindító ülése. Az eseményen a Fővárosi Önkormányzat munkatársain kívül 13 civil szervezet képviselője vett részt. 

Az ülésen három napirendi pontot tárgyaltak a megjelentek: a munkacsoport éves témalistájáról, a Budapest Főváros Önkormányzata által közvetlenül igazgatott területek fás szárú növényeinek védelméről szóló önkormányzati rendelettervezetről és a Városliget aktuális helyzetéről volt szó.  

A Zöld Budapest egyike a 2021 tavaszán megalakult három civil munkacsoportnak. Az Esélyteremtő Budapest, a Nyitott Budapest és a Zöld Budapest munkacsoportok a főváros vezetése és a civil szervezetek közötti kétirányú, érdemi kommunikációt elősegítő véleményező és javaslattevő fórumok, melyekbe bármely, az adott munkacsoport profiljához illeszkedő tevékenységet végző, budapesti székhelyű és legalább egy éve működő civil szervezet jelentkezhet tagnak. 

Az ülésről készült teljes emlékeztető itt olvasható, a három munkacsoport korábbi üléseiről készült összes anyag pedig itt érhető el.