Közmeghallgatás a Városházán

A Fővárosi Közgyűlés 2022. október 26-án (szerdán) 17.00-tól

KÖZME​GHALLGATÁST

tart. A közmeghallgatást a Budapest.hu honlapon élőben közvetít​jük.

A közmeghallgatást online követők a közmeghallgatás első 45 percében küldhetik be kérdéseiket. Ezeket a kérdéseket ugyanúgy figyelembe fogjuk venni, mintha személyesen jelentek volna meg: a főpolgármester a közmeghallgatás keretében, vagy azt követően írásban válaszol.

A személyes részvétel szabályai

A továbbra is fennálló járványhelyzet miatt azt javasoljuk, hogy amennyiben teheti, a közmeghallgatáson online vegyen részt.

A közmeghallgatáson személyesen a Fővárosi Önkormányzat Dísztermében lehet részt venni, amelynek címe: Főpolgármesteri Hivatal, Budapest V. kerület, Városház utca 9-11., I. emelet, Díszterem. A helyszíni tájékozódást kollégáink segítik.

A közmeghallgatás napirendje

17:00 – Az előre írásban beküldött kérdések megválaszolása, eközben:

17:00 – 17:45 között – Online kérdésfeltevési lehetőség internetes felületen, írásban – a kérdések beküldésére szolgáló linket a közmeghallgatás kezdetén tesszük közzé a Budapest.hu honlapon és a Városháza Facebook oldalán

Az előre írásban beküldött kérdések megválaszolását követően – a helyszínen feltett kérdések megválaszolása

A helyszínen feltett kérdések megválaszolása után – az online beküldött kérdések megválaszolása

Kérdése van?

A közmeghallgatáson online vagy személyesen is lehet kérdést feltenni, de küldhet be kérdéseket előzetesen is, így részletesebben tudunk válaszolni a kérdésére.

Ehhez kérjük, hogy minél hamarabb küldje el kérdését a Fővárosi Önkormányzathoz. Kérjük, hogy kérdését lehetőleg

október 19-e szerdáig

juttassa el hozzánk, hogy a válaszadásra alaposan fel tudjon készülni a Főpolgármesteri Hivatal. A kérdések beérkezésének legkésőbbi határideje 2022. október 23-a, vasárnap.

Fontos, hogy a fenti határidők a kérdések beérkezésére vonatkoznak! A határidő utolsó napján postára adott kérdéseket nem biztos, hogy felkészülten meg lehet válaszolni.

Hogyan küldhet be kérdést?

A Fővárosi Önkormányzat a lakosság kérdéseit elsődlegesen az e-Papír oldalon keresztül fogadja, ahol ügyfélkapus belépés után közvetlenül az önkormányzat részére tudják eljuttatni kérdéseiket.


A közmeghallgatás alatt, az első 45 percben online is tehet majd fel kérdést (írásban) a közvetítésnél megjelenített linken. Javasoljuk azonban, hogy a kérdést ne hagyja az utolsó pillanatra és előre küldje be, hogy felkészülhessünk a válaszadásra.

Hogyan működik az e-Papír?

Az e-Papír egy ügyfélkapus felhasználónévvel és jelszóval igénybe vehető üzenetküldő szolgáltatás.

Közmeghallgatási kérdés beküldéséhez az e-papíros üzenetküldő felületen:
 1. a címzettnél válassza ki a „Budapest Főváros Önkormányzata" címzettet
 2. témacsoportnál és ügytípusnál jelölje meg az „Egyéb" opciót
 3. levél tárgyának írja be: „Közmeghallgatás"
 4. a levél szövege részben pedig írja le kérdését
Amennyiben nincsen ügyfélkapus azonosítója, az alábbi módokon küldhet be kérdést:

A kérdését
 • személyesen elhelyezheti a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (Budapest V. kerület, Bárczy István utca 1-3.) lévő urnában, a nyitvatartási időben (legkésőbb 2022. október 21-én pénteken 14.00 óráig),
 • postán eljuttathatja az 1840 Budapest címre, vagy
 • az online részvétel során, a közmeghallgatás első 45 percében egy egyszerű űrlap kitöltésével is elküldheti. Az űrlap elérhetőségét a közmeghallgatás kezdetekor tesszük közzé, a címet beolvassuk az online közvetítésen.
Adatkezelés
 1. Tájékoztatjuk Önt, hogy a közmeghallgatás helyszínén élő online közvetítés történik, továbbá az ott elhangzottakat, ideértve az Ön által elmondott vagy más által felolvasott kérdését is szó szerinti jegyzőkönyvben rögzítjük. Az online közvetítés és a jegyzőkönyv nyilvános.
 2. A közmeghallgatáson való részvétellel tudomásul veszi, hogy az Ön kérdése, és személyes részvétel esetén az Önről esetlegesen készült felvétel nyilvánosságra kerül az online közvetítés keretében, valamint az elmondottak a közmeghallgatásról készült szó szerinti jegyzőkönyvben.
 3. Amennyiben Ön a személyes részvétel esetén a kérdésének feltétele során a nevét nyilvánosan közli, Ön ezzel tudomásul veszi, hogy a neve az online közvetítés keretében, valamint a közmeghallgatásról készült szó szerinti jegyzőkönyvben nyilvánosságra kerül. Amennyiben Ön a közmeghallgatáson online vesz részt vagy kérdését előzetesen küldte meg számunkra, az Ön neve a válaszadáskor elhangzik a közmeghallgatáson, az online közvetítés keretében, valamint a közmeghallgatásról készült szó szerinti jegyzőkönyvben nyilvánosságra kerül.
 4. A válaszadáshoz szükséges postacíme vagy elektronikus elérhetősége, valamint – az Ön 3. pont szerinti hozzájárulásának hiányában – a neve nem kerül nyilvánosságra, de azt a Főpolgármesteri Hivatal a válasz megadása érdekében elkéri és kezeli.
Részletes adatkezelési tájékoztatónkat itt érhe​ti el​.

Adatkezelési tájékoztatónkat 2022. október 24-én frissítettük.