Hajléktalanságot megtapasztalt emberekből álló szakértői tanácsba vár jelentkezőket a Fővárosi Önkormányzat

A Főpolgármesteri Hivatal munkatársai egy új fővárosi hajléktalanügyi stratégia megalkotásán dolgoznak. A stratégia célja, hogy meghatározza a hajléktalanság megelőzéséhez, a hajléktalan emberek számára nyújtott szolgáltatások fejlesztéséhez, valamint a hajléktalanságból való kilépéshez szükséges intézkedéseket. 

A stratégiakészítés során fontos számunkra az érintett emberek tájékoztatása és véleményük megismerése, ezért különböző részvételi lehetőségeket biztosítunk számukra. Az éjjeli menedékhelyekre, átmeneti szállókra szervezett részvételi fórumokon a tervezett intézkedések megismerése után a résztvevők elmondhatják véleményüket, javaslataikat az elhangzottakkal kapcsolatban. 

Azon hajléktalan, hajléktalanságot megtapasztalt emberek számára, akik ennél mélyebb bevonódásra is nyitottak, jelentkezési lehetőséget hirdetünk a Tapasztalati Szakértői Tanácsba való részvételre.  A Tapasztalati Szakértői Tanács egy 30 fős testület, amelynek tagjait a felhívásra jelentkezők közül hívjuk össze úgy, hogy a Tanács összetétele minél inkább tükrözze a fővárosi hajléktalan emberek összetételét. 

A csoportba való jelentkezéshez nincsen szükség semmilyen speciális tudásra: mindenki véleményére kíváncsiak vagyunk, minden résztvevő értékes szempontokkal segítheti azt, hogy a készülő stratégia a hajléktalanságot megtapasztalt emberek meglátásait és javaslatait is tükrözze. 

A készülő stratégia véleményezése a csoporttagok számára két napos elfoglaltságot jelent majd, 2022. április 9-10-én, 10-18 óráig. A közös munka alkalmával a résztvevőknek kávét, üdítőt és hideg ebédet biztosítunk. A Tapasztalati Szakértői Tanácsban végzett munkáért jelképes összegű (netto 20.000 Ft) térítést fizetünk a résztvevők számára.

Jelentkezni a következő linken található űrlap kitöltésével lehet: https://bit.ly/tapasztalatiszakertok

Jelentkezési határidő: 2022. április  3. (vasárnap)

A jelentkezőket 2022. április  5-ig értesítjük, hogy bekerültek-e a sorsolás útján kiválasztott csoporttagok közé.

​Az adatkezelési tájékoztató erre a hivatkozásra kattintva érhető el.