Lezajlott az Esélyteremtő Budapest munkacsoport első 2022-es ülése

Az Esélyteremtő Budapest munkacsoport tagjai a munkacsoport éves témalistájáról, a fővárosi idősügyi információs pontról és az önkormányzatnak az ukrajnai menekültválsággal kapcsolatos tevékenységéről beszélgettek a 2022. március 3-i ülésen. 

2022. március 3-án lezajlott az Esélyteremtő Budapest munkacsoport évindító ülése. Az eseményen a Fővárosi Önkormányzat munkatársain kívül 17 civil szervezet képviselője vett részt. Az ülésen három napirendi pontot tárgyaltak a megjelentek: a munkacsoport éves témalistájáról, a fővárosi idősügyi információs pontról és az önkormányzatnak az ukrajnai menekültválsággal kapcsolatos tevékenységéről volt szó.  

Az Esélyteremtő Budapest egyike a 2021 tavaszán megalakult három civil munkacsoportnak. Az Esélyteremtő Budapest, a Nyitott Budapest és a Zöld Budapest munkacsoportok a főváros vezetése és a civil szervezetek közötti kétirányú, érdemi kommunikációt elősegítő véleményező és javaslattevő fórumok, melyekbe bármely, az adott munkacsoport profiljához illeszkedő tevékenységet végző, budapesti székhelyű és legalább egy éve működő civil szervezet jelentkezhet tagnak. 

Az ülésről készült teljes emlékeztető itt olvasható​, a három munkacsoport korábbi üléseiről készült összes anyag pedig itt érhető el​.