Civileknek tartott tájékoztatót a Főváros a 2022-es költségvetésről

​Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes részvételével 2021. december 10-én tartott tájékoztatót a fővárosi civil munkacsoportok tagjainak Budapest 2022-es költségvetéséről. 

A tájékoztatón a résztvevők betekintést kaphattak a következő év költségvetésének tervezetébe, majd kérdéseket tehettek fel a főpolgármester-helyetteseknek az elhangzottakkal kapcsolatban. A találkozóról készült összefoglaló itt olvasható, az azon bemutatott prezentáció pedig itt megtekinthető​. 

Budapest 2022-es költségvetését 2021. december 15-én fogadta el a Fővárosi Közgyűlés, a rendelet az önkormányzat költségvetési bevételeit 297 milliárd 124 millió 159 ezer forintban, költségvetési kiadásait 410 milliárd 752 millió 218 ezer forintban állapította meg. Mindemellett 6 milliárd 94 millió 37 ezer forintot fordít idén hiteltörlesztésre az önkormányzat. A költségvetésről bővebben itt lehet olvasni.
 
A fővárosi civil munkacsoportok (Esélyteremtő Budapest, Nyitott Budapest és Zöld Budapest) tagjai második alkalommal ismerhették meg külön tájékoztató keretében az elfogadás előtt álló költségvetési rendelettervezetet, először 2020 decemberében került sor ilyen eseményre. A költségvetési tájékoztató része a Főváros azon törekvésének, hogy a budapesti civil szervezetek minél aktívabb résztvevői legyenek az önkormányzati döntések előkészítésének. 

A civil munkacsoportok munkájában regisztrációt követően bármely budapesti civil szervezet részt vehet, ehhez az ezen a linken elérhető on-line űrlapot kell csupán kitölteni.