Civil zsűritaggal bővült a Városháza Park tervpályázat bírálóbizottsága

A Városháza Park tervpályázatának kihirdetésekor vállaltuk, hogy a tervpályázat bírálóbizottságának egy szakértői tagját a Városháza Civil Munkacsoportjából választjuk ki, pályázat útján.

A pályázat során Dr. Jókai Erikát, a REhabilitációs KÖRnyezettervező szakemberek és szakmérnökök Országos Egyesületének (REKORE) elnökségi tagját, aktív rehabilitációs környezettervező szakmérnököt, az Óbudai Egyetem Rehabilitációs környezettervező szakmérnök szakirányú továbbképzési szak szakmai felelősét választotta a főváros civil zsűritagnak a Városháza tervpályázat bírálóbizottságába.

A kiemelkedő minőségű pályázatok között nem volt könnyű a döntés, amely kifejezetten felelősségteljes: olyan embert szánt a főváros ebbe a pozícióba, aki hitelesen, a legmagasabb szintű szakértelemmel képes olyan lényeges, a Városháza jövőbeli használatának minőségét javító szempontokat felismerni és figyelembe venni a zsűrizés folyamán, amelyek hosszú távon meghatározzák majd, mennyire lehet inkluzív, emberközpontú, élhető a megújított Városháza és parkja.

Meggyőződésünk, hogy dr. Jókai Erika személyében sikerült megtalálnunk azt az embert, aki ezeknek a szempontoknak maradéktalanul megfelel. Ahogy pályázatában is írta: aktív rehabilitációs környezettervező szakmérnökként és az Óbudai Egyetem Rehabilitációs környezettervező szakmérnök szakirányú továbbképzési szak szakmai felelőseként az egyenlő esélyű hozzáférhetőség és használat megvalósulásáért dolgozik, emellett kutatásai középpontjában az egyetemes tervezés, valamint az okos városok és egészségügyi létesítmények egyenlő esélyű hozzáférésének műszaki-technológiai megvalósítása áll, és egy fontos közterület-használó csoport, a kutyás társdalom igényeit is ismeri. Ezért is bízunk abban, hogy Dr. Jókai Erika külsős szakértőként új szempontokat, egyedi megközelítéseket tud megjeleníteni a Bírálóbizottság munkája során.