Lezajlott a Nyitott Budapest munkacsoport ülése

​A Nyitott Budapest munkacsoport tagjai a részvételi költségvetésről és a Budapesti Civil Adatbázisról beszélgettek a 2021. október 13-i ülésen.

2021. október 13-án rendben lezajlott a Nyitott Budapest munkacsoport első rendes ülése. Az eseményen a Fővárosi Önkormányzat munkatársain kívül 10 civil szervezet képviselője vett részt.
 
Az ülésen Kerpel-Fronius Gábor okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes köszöntötte a megjelenteket, majd ismertette az első napirendi pontot, azaz a 2021 nyarán lezárult első részvételi költségvetés eredményeit és tapasztalatait, illetve a következő ciklus terveit. A főpolgármester-helyettes prezentációjára érkeztek kérdések és reakciók a részvételi költségvetésnek a teljes fővárosi költségvetéshez viszonyított arányszámáról, valamint a civil szervezetek szerepéről a folyamatban.

A második napirendi pont a Budapesti Civil Adatbázis volt, amely 2021. július 1-jén vált nyilvánosan elérhetővé. A munkacsoport-tagok az adatbázisban jelenleg tárolt információ bővítését javasolták.
 
A Nyitott Budapest egyike a 2021 tavaszán megalakult három civil munkacsoportnak. Az Esélyteremtő Budapest, a Nyitott Budapest és a Zöld Budapest munkacsoportok a főváros vezetése és a civil szervezetek közötti kétirányú, érdemi kommunikációt elősegítő véleményező és javaslattevő fórumok, melyekbe bármely, az adott munkacsoport profiljához illeszkedő tevékenységet végző, budapesti székhelyű és legalább egy éve működő civil szervezet jelentkezhet tagnak.

Az ülésről készült teljes emlékeztető itt olvasható, a három munkacsoport korábbi üléseiről készült összes anyag pedig itt érhető el​.