Megújult a FÖRI Illatos úti ebtelepének honlapja

Kutya- és gazdabarát honlapja lett a Főváros ebrendészeti telepének. Az ebtelep.hu fejlesztése már nagyon váratott magára, hiszen a régi felület már sem küllemben, sem tartalmában nem felelt meg a mai követelményeknek. Az új oldal felhasználóbarát, könnyebben kezelhető és átlátható. Az ebrendészeti telep vezetése az arculatot úgy tervezte meg, hogy a leendő gazdik szívesen böngésszenek a színesebb, érdekesebb oldalon. A fejlesztés célja elsősorban az volt, hogy a honlapnak minél több látogatója legyen, hiszen így több állatnak lesz esélye gazdára találni.

Szabó Rebeka, a főváros állatvédelemért felelős megbízottja szerint az egyik legfontosabb változás, hogy minden kutyáról és macskáról több, jó minőségű kép kerül fel az új honlapra, így nagyobb eséllyel akad meg rajtuk a szeme egy-egy gazdajelöltnek. Emellett a több adat, illetve a telep dolgozóinak tapasztalatai alapján készült rövid leírás is segít abban, hogy pontosabb képet lehessen kialakítani a gazdára váró állatokról már az online ismerkedés során.

Az Illatos úti telep vezetése és munkatársai nemcsak az új honlappal igyekeznek mielőbb gazdis életet biztosítani a náluk lakó kutyáknak és macskáknak.

A Fővárosi Önkormányzattal közösen február 15-e óta heti rendszerességgel a Pesti Hírlap felületein is bemutatásra kerülnek gazdikereső kutyák és hasznos tanácsokkal is ellátják az olvasókat a FÖRI szakértő munkatársai a kutyatartással kapcsolatban.

A járvány elmúltával már készülnek a következő örökbefogadó napra, a tervek szerint az Illatos útnál frekventáltabb helyszínen is. Emellett több civil szervezettel folytatnak hatékony együttműködést: a ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület és a DOG3-Aquincum Kutyás Közösségi Tér segítségével képzést kapnak az állatgondozók, a régóta a telepen lévő, illetve nehezen kezelhető kutyák pedig intenzív rehabilitációs programban vesznek részt. A Vigyél Haza Alapítvány és a Macskamentők pedig folyamatosan segítenek a gazdátlan állatok gyógykezelésében és örökbeadásában.