Megkezdi a főváros a pesti alsó rakpart megújítását

A mai napon, 2021. február 12-én megjelent a „Budapest, Pesti rakpart északi irányba történő rendezése, gyalogos sétány kialakítása Kossuth Lajos tér - Jászai Mari tér közötti szakaszon” tárgyú, uniós eljárási rend szerinti nyílt közbeszerzési eljárás felhívása, 2021/S 030-071025 számon az Európai Unió Hivatalos Lapjában. A közbeszerzési eljárás eredményeként megkötendő szerződés célja, hogy megteremtse a pesti alsó rakpart Parlament és Margit híd közötti szakasz eddig hiányzó gyalogos kapcsolatát.


Az eredeti tervek még az előző városvezetés idején, az úszó világbajnoksághoz kapcsolódóan készültek, de mivel nem egyeztek az új városvezetés elvárásaival, ezért a projekt műszaki tartalmának felülvizsgálata, a tervek átterveztetése mellett döntött a Fővárosi Önkormányzat.

A főváros a tervezés során szélesítette a gyalogos felületeket, növelte a sebességkorlátozással érintett szakasz hosszát, kivette a szalagkorlátod az útpálya mellől és talajkapcsolatos fák ültetését kérte. A meglévő út felújításával egyidőben összefüggő, 4-5 méter széles gyalogos sétányt alakít ki a főváros a forgalom 30 km/h-s csillapításával. A Városháza ütemterve alapján az építkezés idén júniusban kezdődhet, és a Főváros és a Kormány megállapodása alapján a projektet 2021. december 31-ig szükséges befejezni.

A közbeszerzés eljárásban 2021. március 17. 10.00 óráig van lehetőség ajánlattételre. A közbeszerzési dokumentumok az alábbi linken érhetőek el.

https://ekr.gov.hu/portal/kozbeszerzes/eljarasok/EKR000098652021/reszletek

Az eljárást az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer (a továbbiakban: EKR) igénybevételével kell lebonyolítani, így az ajánlatokat is az EKR-ben kell benyújtani. Az EKR használatához, így az ajánlatok elkészítéséhez és benyújtásához a gazdasági szereplők részéről regisztráció szükséges, majd a regisztrációt követően jelezhetik a gazdasági szereplők érdeklődésüket az eljárás iránt, és nyújthatják be ajánlatukat az EKR-ben (www.ekr.gov.hu) keresztül. A Fővárosi Önkormányzat várja a tisztelt gazdasági szereplők ajánlattételét, hogy egy eredményes közbeszerzési eljárást követően mielőbb megkezdődhessen a pesti rakpart hiányt pótló megújítása, hozzájárulva ezzel a Főváros élhetőbbé, zöldebbé tételéhez.

Főpolgármesteri Hivatal

Sajtókapcsolati Csoport