Megjelentek a budapesti tehetséggondozó ösztöndíjpályázat részletei

A “TRAMBULIN Fővárosi Tehetséggondozó Ösztöndíj” célja a budapesti fiatalok tanulmányi előmenetelének támogatása, pályaválasztásuk megkönnyítése. A kiválasztásnál előnyt élveznek a halmozottan hátrányos helyzetű és hátrányos helyzetű diákok.

Budapest Főváros Önkormányzatának Közgyűlése ösztöndíjprogramot hirdet a Budapesten bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, a Fővárosi Önkormányzattal együttműködési megállapodást kötött állami fenntartású középfokú köznevelési és szakképző intézményekbe járó tanulók számára. A 10., 11, illetve utolsó évfolyamos pályázóknak legalább 3,7-es tanulmányi átlagot kell teljesíteniük. A pályázati feltételek között szerepel az is, hogy a tanuló családjában az egy főre jutó nettó jövedelem nagysága a nyugdíjminimum ötszörösét, azaz 142.500  forintot nem haladhatja meg. A pályázat elbírálásánál továbbá plusz pontot kapnak azon tanulók, akik tanulmányi versenyeken helyezést értek el, vagy az iskolai élet aktív résztvevői.

A „TRAMBULIN Fővárosi Tehetséggondozó Ösztöndíj” elnevezésű ösztöndíj a diákok tanulmányi előmenetelének elősegítésére jött létre, célja a tehetségek kibontakoztatásának támogatása, a diákok pályaválasztásának megkönnyítése.

A kiválasztásnál előnyt élvezhet a halmozottan hátrányos helyzetű és hátrányos helyzetű diák, akinek a családjában a tehetséggondozás finanszírozása nehézséget okoz. Budapest Főváros Önkormányzata a jelentkező oktatási intézmények közül az  első 100 intézménnyel köt együttműködési megállapodást.

A budapesti oktatási intézmények a programban való részvételi szándékukat 2021. április 21-ig a trambulin.csatlakozas@budapest.hu e-mail címre küldött elektronikus levélben jelezhetik.

A hirdetmény innen elérhető

Főpolgármesteri Hivatal
Sajtókapcsolati Csoport