Közmeghallgatás a Városházán 2021.

​​​​​​
Közmeghallgatást tart a Fővárosi Önkormányzat 2021. november 24-én (szerdán) 17.00-tól, a közmeghallgatást a Budapest.hu-n élőben közvetítjük.

Járványügyi figyelemfelhívás

A koronavírus-járvány továbbra sem múlt el, és a betegség közösségben terjed, ezért a nagyobb rendezvények veszélyt jelentenek. Noha minden tőlünk telhetőt megteszünk a biztonság érdekében, arra kérjük, hogy ha teheti, a közmeghallgatáson online vegyen részt.

Az online résztvevők a közmeghallgatás első órájában küldhetnek be kérdést, ezeket a kérdéseket ugyanúgy figyelembe fogjuk venni, mintha személyesen jelentek volna meg.

Személyes részvétel szabályai

A személyes jelenlét lehetőségét azok számára biztosítjuk a Főpolgármesteri Hivatal épületében, akik nem tudják megoldani az online részvételt. A saját és a többi budapesti egészségének védelme érdekében kérjük, hogy csak akkor vegyen részt személyesen a közmeghallgatáson, ha az online részvételt semmiképpen nem tudja megoldani.

A közmeghallgatáson személyesen a Fővárosi Önkormányzat Dísztermében lehet részt venni, amelynek címe: Főpolgármesteri Hivatal, Budapest V. kerület, Városház utca 9-11., I. emelet, Díszterem

A személyesen résztvevők számát szintén járványügyi okokból korlátozzuk, a Díszteremben legfeljebb 65 vendég tartózkodhat egyszerre. További 25 fő részére lehetővé tesszük, hogy a közmeghallgatást a Főpolgármesteri Hivatal épületében (a 133. számú teremben) élő közvetítésen kövessék, itt azonban kérdés feltételére nem lesz lehetőség.

Fontos! A hivatal látogatói számára kötelező a maszk használata. Mindannyiunk biztonsága érdekében a létszámkorlát elérése után a további résztvevőket nem fogjuk beengedni a Főpolgármesteri Hivatal épületébe, ezért is javasoljuk, hogy lehetőleg online vegyen részt, és otthona biztonságából kövesse a közmeghallgatást.

A közmeghallgatás napirendje

17:00 – Az előre írásban beküldött kérdések megválaszolása, eközben:

17:00 – 18:00 között – Online kérdésfeltevési lehetőség internetes felületen, írásban – a linket a közmeghallgatás kezdetén tesszük közzé

18:00 óra után, az előre írásban beküldött kérdések megválaszolását követően – online beküldött kérdések megválaszolása

Kérdése van?

A közmeghallgatáson online vagy személyesen is lehet kérdést feltenni, de küldhet be kérdéseket előzetesen is, így részletesebben tudunk válaszolni a kérdésére.

Ehhez kérjük, hogy minél hamarabb juttassa el kérdését a Fővárosi Önkormányzathoz. Kérjük, hogy kérdését lehetőleg
november 15-e hétfőig

juttassa el hozzánk, hogy a válaszadásra alaposan fel tudjon készülni a Főpolgármesteri Hivatal. A kérdések beérkezésének legkésőbbi határideje 2021. november 21-e vasárnap.

Fontos, hogy a fenti határidők a kérdések beérkezésére vonatkoznak! A határidő utolsó napján postára adott kérdéseket nem biztos, hogy felkészülten meg lehet válaszolni.

Így küldhet be kérdést:

A Fővárosi Önkormányzat a lakosság kérdéseit elsődlegesen az e-Papír oldalon keresztül fogadja, ahol ügyfélkapus belépés után közvetlenül az önkormányzat részére tudják eljuttatni kérdéseiket.
Kattintson ide e-papíros beküldéshez.

 A közmeghallgatás alatt, az első órában online is tehet majd fel kérdést a közvetítésnél megjelenített linken. Javasoljuk azonban, hogy a kérdést ne hagyja az utolsó pillanatra és előre küldje be, hogy felkészülhessünk a válaszadásra.

Hogyan működik az e-Papír?

Az e-Papír egy ügyfélkapus felhasználónévvel és jelszóval igénybe vehető üzenetküldő szolgáltatás.

Közmeghallgatási kérdés beküldéséhez az e-papíros üzenetküldő felületen
  1. a címzettnél válassza ki a „Budapest Főváros Önkormányzata" címzettet
  2. témacsoportnál és ügytípusnál jelölje meg az „Egyéb" opciót
  3. levél tárgyának írja be: „Közmeghallgatás"
  4. a levél szövege részben pedig írja le kérdését
Amennyiben nincsen ügyfélkapus azonosítója, az alábbi módokon küldhet be kérdést:

A kérdését
  • személyesen elhelyezheti a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (Budapest V. kerület, Bárczy István utca 1-3.) lévő urnában, a nyitvatartási időben (legkésőbb 2021. november 19-én pénteken 14.00 óráig),
  • postán eljuttathatja az 1840 Budapest címre, vagy
  • az online részvétel során, a közmeghallgatás első órájában egy egyszerű űrlap kitöltésével is elküldheti. Az űrlap erre a linkre kattintva érhető el​ a kozmeghallgatas.budapest.hu oldalon.
Adatkezelés
  1. Tájékoztatjuk Önt, hogy a közmeghallgatás helyszínén élő online közvetítés történik, továbbá az ott elhangzottakat, ideértve az Ön által elmondott vagy más által felolvasott kérdését is szó szerinti jegyzőkönyvben rögzítjük. Az online közvetítés és a jegyzőkönyv nyilvános.
  2. A közmeghallgatáson való részvétellel hozzájárul ahhoz, hogy az Ön kérdése, és személyes részvétel esetén az Önről esetlegesen készült felvétel nyilvánosságra kerüljön az online közvetítés keretében, valamint az elmondottak a közmeghallgatásról készült szó szerinti jegyzőkönyvben.
  3. Amennyiben Ön a személyes részvétel esetén a kérdésének feltétele során a nevét nyilvánosan közli, Ön ezzel hozzájárul ahhoz, hogy a neve az online közvetítés keretében, valamint a közmeghallgatásról készült szó szerinti jegyzőkönyvben nyilvánosságra kerüljön. Amennyiben Ön a közmeghallgatáson online vesz részt vagy kérdését előzetesen küldte meg számunkra, az Ön neve csak akkor hangzik el a kérdése nyilvános felolvasásakor, ha ehhez az online űrlapon vagy a kérdését tartalmazó levelében kifejezetten hozzájárult. Az Ön neve nyilvánosságra hozásához adott hozzájárulás NEM feltétele annak, hogy egyébként a kérdését személyesen vagy levélben feltegye.
  4.  A válaszadáshoz szükséges postacíme vagy elektronikus elérhetősége, valamint – az Ön 2. pont szerinti hozzájárulásának hiányában – a neve nem kerül nyilvánosságra, de azt a Főpolgármesteri Hivatal a válasz megadása érdekében elkéri és kezeli.
Részletes adatkezelési tájékoztatónkat itt érhe​ti el​​.