Ingyenes kertmozi a Városháza díszudvarán

A Városházi Esték keretében volt már filmfesztivál és komolyzenei koncert is a Városháza díszudvarán: június 18-tól a Budapest Kertmozi keretében péntekenként ingyenes filmvetítésekkel várja a városlakókat a Fővárosi Önkormányzat. Mivel a filmvetítés szabadtéri és ültetett rendezvény, védettségi igazolvány nem szükséges a látogatásához. 

A Budapest Film szakmai együttműködésével megvalósuló sorozat első filmje Lakos Nóra rendezése, a Hab lesz. A Kerekes Vica főszereplésével készült film egy cukrászlányról szól, aki mindent imád, ami a foglalkozásával kapcsolatos, tészták, habok, cukrozott cseresznyék között tölti a napjait. A sütimennyország azonban keserű jövő elé néz: ha tulajdonosa nem szerez hirtelen nagyon sok pénzt, lehúzhatja a rolót. Az ilyen helyzetekre a legjobb szakácskönyvek sem kínálnak megoldást, úgyhogy Dóra kikever egy ravasz tervet: benevez egy családi cégeknek hirdetett versenybe, és szerződtet hozzá egy vállalkozó kedvű agglegényt (Mátray László), aki a hiányzó millióért folytatott hadjárat során a vőlegényének hazudja magát.

A filmet június 18-án 21 órától vetítik a Városháza díszudvarán, az ingyenes vetítésre regisztrálni kell. Beengedés 20:30-tól a Városháza I-es kapuján. 

Június 25-én Horvát Lili filmjével folytatódik a sorozat, a Velencei Filmfesztiválon sikerrel szerepelt Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre főszereplője Stork Natasa és Bodó Viktor. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz, és fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt. (Regisztrációs link)

Július 2-án a Drakulics elvtárs várja a nézőket: Bodzsár Márk filmjében a vámpírok köztünk járnak. De aggodalomra semmi ok: a kémelhárítás tagjai már a nyomukban vannak, és a szokásos eszközökön kívül akár fokhagymát is bevetnek. A kubai forradalmat is megjárt Fábián elvtárs (Nagy Zsolt) hazalátogat a hetvenes évek Magyarországára, hogy megnyisson egy nagyszabású véradó mozgalmat, de valami nagyon nem stimmel vele. Az öreg harcos úgy néz ki, mintha 30 éves lenne, laza stílusa meg egy vérvörös Mustangja van, és a nők döglenek az ágyban a fáradhatatlan fenevad után. (Regisztrációs link)

A Városházi Esték egész nyáron várják majd Budapest lakóit jazzkoncertekkel, kortárs színházi művekkel és bábelőadásokkal is. 

További információ a kertmoziról: https://bpkertmozi.hu/ 

Főpolgármesteri Hivatal
Sajtókapcsolati Csoport