Folytatódik a főváros CT, MR programja

2020 novembere óta tart a Fővárosi Önkormányzat CT, MR várólista-csökkentési programja. Erre a célra az első évben 2 milliárd forintot különítettünk el az Egészséges Budapest Program keretében, így jelentős mértékben tudjuk növelni a diagnosztikai vizsgálatok számát. 31.770 CT és 9.846 MR vizsgálatot vásárol a Fővárosi Önkormányzat, mely a CT vizsgálat esetén 88%-os bővülést, az MR vizsgálat esetében pedig 62%-os bővülést jelent.

A program öt állami szolgáltatóval vette kezdetét. Ezzel párhuzamosan közbeszerzési eljárást indítottunk, hogy újabb szolgáltatókkal tudjuk bővíteni a partnerek listáját. A Szerződéskötések megtörténtek, így mostantól az újonnan becsatlakozó szolgáltatók is várják a vizsgálatokra érkezőket. A páciensekre nézve a legfontosabb változás, hogy a daganatos betegséggel beutalt budapesti betegek lakóhelyükhöz képest még közelebb juthatnak a vizsgálathoz.

Annak érdekében, hogy minél ismertebb legyen a lehetőség és minél gördülékenyebb legyen a folyamat, az elmúlt hónapokban széles körben tájékoztattuk a kerületi egészségügyi ellátásban közreműködőket a beutalás menetéről. Fontos megjegyezni, hogy továbbra is él a 7+3 napos szabály, vagyis 7 napon belül a vizsgálatokat elvégzik és további 3 nap alatt a felvételek leletezései is megtörténnek.

A további részletekről érdeklődjenek a szakorvosuknál, illetve a kerületi egészségügyi szolgáltatásért felelős hivatali szervezeti egységnél.