Több mint 20 ezer koronavírus tesztet végez el a Fővárosi Önkormányzat

​A Főváros Önkormányzat a következő napokban 10 ezer PCR típusú koronavírus tesztet végez el a fővárosi cégeknél és intézményekben. A tesztelésnek kiemelt szerepe van a betegség terjedésének lassításában és ha később enyhíteni akarunk a mostani szigorításon, akkor rengeteget kell tesztelni.

A nemzetközi tapasztalatok és a mérvadó egészségügyi szervezetek szerint minél több tesztet kell végezni annak érdekében, hogy megállítsuk a járvány terjedését. Ezért a Fővárosi Önkormányzat eddig összesen 28 ezer tesztet szerzett be. Ebből 10 ezer darab közbeszerzési eljárás keretében a Kelen Kórház Kft.-től vásárolt IgM/IgG típusú teszt, amelyeknek a felhasználása folyamatos az idősotthonokban és a hajléktalan ellátó szervezeteknél. A 10800 PCR teszt szolgáltatója a Corden International Kft.

A Fővárosi Önkormányzat intézményeiben folyó védekezési munkát a központi kormányzat 500 db IgM/IgG teszt átadásával támogatta.

A tesztelésnek kiemelt szerepe van abban, hogy tudjuk, ki az, aki átesett már a betegségen és hol tart éppen a járvány, hogy a mostani korlátozó intézkedéseken enyhíteni lehessen.

A teszteket a főváros a szociális, és idősotthonokban dolgozó munkatársakon, gondozottakon és az intézmények lakóin végzi el először.

 

Karácsony Gergely főpolgármester videója az alábbi linken tekinthető meg:

https://www.facebook.com/watch/?v=263934847982270

 

 

Budapest, 2020. április 23.

 

Főpolgármesteri Hivatal

Sajtókapcsolati Csoport