Tegyük együtt biztonságossá az ünnepi készülődést

​A majdnem az egész évünket meghatározó koronavírus-járvány most is tombol Magyarországon. Az adventi időszak, a várakozás időszaka is nagyon más idén, mint ahogy azt megszokhattuk. Bár Budapesten – köszönhetően a budapestiek fegyelmezettségének és az időben meghozott fővárosi intézkedéseknek – most úgy tűnik, mintha jobb lenne a helyzet, semmi okunk hátradőlni. Hiszen még mindig túl sokan fertőződnek meg minden nap, sok család, gyakran a hírektől elzárva aggódhat a szeretteiért. És vannak szintén egyre többen, akik hiába várják haza a szüleiket, nagyszüleiket, testvérüket vagy akár gyermeküket.

A pandémia a sok családi ünnep és a húsvét után a karácsonyi készülődéssel és magával az ünneppel kapcsolatos terveinket is felülírja. És bár az adatok itt-ott talán bizakodásra is okot adhatnak, de karácsonyig nem számíthatunk arra, hogy a veszély érdemben csökkenni fog. Fontos, hogy hallgassunk a szakértőkre, reméljük, a kormány is így tesz majd. Fel kell készülnünk arra, hogy az idei ünnep teljesen más lesz, és a legnagyobb ajándék az lesz majd, ha jövőre majd újra együtt, szeretetben és egészségben lehetünk együtt a szeretteinkkel.

Érdemes az ajándékvásárlással is inkább előre tervezni, és élményt vásárolni a szeretteinknek, amit a járványhelyzet elmúlása után közösen élhetünk át. A fővárosi színházak, mozik, gyógyfürdők, az Állatkert és még sokan mások számos kedvezményt és ajándékutalványt kínálnak, melyek nemcsak jó és hasznos ajándékok, hanem a vásárlással az intézmények jövőjét is támogatjuk.

Karácsony Gergely főpolgármester egy videóüzenetben kéri a budapestieket, hogy továbbra is figyeljünk magunkra és egymásra. „Arra kérek mindenkit, hogy továbbra is kerüljék azokat a helyzeteket, amelyek a járvány továbbterjedését segíthetik. Gondoskodjanak időben a karácsonyi ajándékok megvásárlásáról.”

A főpolgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy érdemes olyan időben vásárolni, amikor nincs tömeg a boltokban, vagy inkább az online vásárlást választani. Továbbá érdemes azokat a kisebb boltokat keresni, ahol kevesebb a tömeg és amelyek egyébként is nehéz helyzetbe kerültek a járvány ideje alatt, így a helyi, budapesti vállalkozásokat is tudjuk támogatni.

„A budapestiek eddig is nagyon fegyelmezetten viselkedtek a járvány során, és tudom, hogy az ünnepek közeledtével egyre nehezebb megfelelni ezeknek a szabályoknak, de ha kitartunk, akkor le fogjuk győzni a járványt és akkor jövőre is lesz kivel közösen ünnepelni” – mondja a főpolgármester.

 

Főpolgármesteri Hivatal

Sajtókapcsolati Csoport