Rászorulóknak segítenek a fővárosi kéményseprők

A kéményellenőrzések veszélyhelyzet miatti szüneteltetése alatt a fővárosi kéményseprők a rászorulók ellátásában vesznek részt. Március vége óta több, mint 4000 háztartásnak vittek élelmiszert és gyógyszert.

Az állampolgárok védelme érdekében a koronavírus fertőzések miatt a FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. március 17-től átmenetileg szünetelteti az előzetesen meghirdetett kéményellenőrzéseket Budapesten. Azonban a fővárosi kéményseprők továbbra is élet- és egészségvédelmi feladatokat látnak el. A járványügyi helyzetre való tekintettel a Társaság mintegy félszáz munkatársa március 23-tól a fővárosi szociális ellátásban vesz részt 32 gépjárművel. A kéményseprők a szociálisan rászorulók, az idősek és a vírus által fokozottan veszélyeztetettek részére élelmiszert, meleg ételt és gyógyszert juttatnak el.

A FŐKÉTÜSZ munkatársai május elejéig 4000 címre szállítottak ki már több tonna élelmiszert és melegételt, illetve gyógyszereket. A kéményseprők a szociális ellátásban való részvételt a polgármesteri hivatalok dolgozóival közösen, a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság koordinálása mellett a kéményellenőrzések újraindulásáig folyamatosan végzik. 

2020. március 17-től a FŐKÉTÜSZ Kft. szünetelteti a kéményellenőrzések végzését. Az új ellenőrzési időpontok meghatározása a fővárosi vírushelyzet függvényében fog megtörténni. A FŐKÉTÜSZ Kft. ezzel egyidőben felfüggesztette a személyes ügyfélfogadást. Ugyanakkor a műszaki vizsgálatok és az üzemzavar elhárítások elvégzése továbbra is folyamatos. A kéményseprő-ipari nyilatkozatra vonatkozó megrendelések leadása, illetve az elkészült nyilatkozatok kiadása továbbra is biztosított, de csökkentett félfogadási idővel történik.